House of Lies – 1×01-02

House of Lies – 1×01-02
(House of Lies)

A Showtime kábelcsatorna 30 perces sorozatait (elsősorban Weeds és Californication) a kedvenceim között tartalom számon, így amikor egy újabb indult, mindenképpen kíváncsi voltam rá. Elsőre elég jókat hallottam róla, hiszen a szereplőgárda remek, a témaválasztás elég humort hordoz magában, azonban az első két rész után a csalódásomat kell kifejeznem, ugyanis nem igazán tetszett.

Marty Kaan egy vezetési tanácsadással foglalkozó cég alkalmazásában áll, kis csapatának fő profilja, hogy nagymenő vállalatigazgatóknak előadja, miért is nem jó az, ahogy a cégüket vezetik. Ezt olykor átveréssel, olykor pedig a valósággal való szembesítéssel érik el, a nagy jutalék reményében bármit megtesznek. Marty magánéletében családapa, azonban a problémás fia mellett az exfeleségével is gyakran szembe kell néznie – hiszen ő a konkurens csapat vezetője.

A House of Lies-ban jobbnál jobb lehetőségek kínálkoznak a viccelődésre, de valahogy mégsem használja ki. A kétszer harminc perc alatt egyszer nevettem fel igazán, mellette csak néha mosolyodtam el, ugyanis nincsenek benne igazi poénok, nem tud igazán szórakoztatni. Hiányoznak a kreatív ötletek, ami egyedül megfelelően működött, az a nézőkhöz való kiszólogatás, kellemes színt vitt a részekbe. A játékidő ugyan elég rövid, könnyen pörgésben tudják tartani az egyes epizódok cselekményét, a lendület viszi előre a történetet, de ez közel sem elég, ennél többet kellene mutatni az élvezethez.

Pedig a karakterekkel elvileg semmi baj sincs, főleg Marty-t találták el nagyszerűen, s Don Cheadle is könnyedén megbirkózik a feladattal. Mellette az egyik csapattagot megszemélyesítő Kristen Bell egyelőre nem sokat mutatott, pedig a figurája is tartogat elég potenciált. Ugyan a másik két állandó mellékszereplő férfi még elég szürkének tűnik, de idővel belőlük is ki lehet hozni valamit – feltéve, ha az írók kicsit jobban megdolgoztatják agysejtjeiket.

Habár az állandó dinamizmus kellemes hangulatot ad az epizódokhoz, s a nézőkhöz való beszéd is megmosolyogtató légkört áraszt magából, de egyébként nagyon közepes színvonalat tudott hozni. Kristen Bell személye nem elég ahhoz, hogy maradjak, még ha a második részt szinte csak miatt néztem már meg. Az évkezdés a részemről 4/10, ez nagyon kevés volt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: