Grimm – 1. évad fele – kasza

Grimm – 1. évad fele – kasza
(Grimm)

Az a baj a Grimmel, hogy a pilot véleményezése közben leírtak egyáltalán nem vesztették el aktualitásukat, gyakorlatilag alig változott valamit az első rész óta. Akkor azt írtam, hogy ha nem történik minőségi előrelépés, én nem maradok sokáig – az idei első, vagyis összességében a 8. epizód után úgy döntöttem, ideje végleg kiszállni.

Az alapszituáció még mindig változatlan, vagyis a legendás Grimmek leszármazottja a modern korban üldözi a különös lényeket, akiket csak ő lát. Napközben rendőrként tevékenykedik, azonban ha eljön az alkalom, akkor szörnyvadászként is megállja a helyét. Ellenfelei az ogre-szerű teremtményektől kezdve a hörcsögökig elég sokfélék, de a háttérben körvonalazódik egy rejtélyes nagyobb terv is.

Pedig úgy tűnt, hogy a koncepció rejt magában elég lehetőséget hetente 40 percnyi kellemes szórakozáshoz, viszont a készítők bizonyították, hogy mégsem így van (vagy ők nem tudtak mit kezdeni a feladatukkal). A történetek önmagukban nem elég izgalmasak, s a szörnyes-mesehősös világ sem tartalmaz annyi ötletet, hogy elvigyen a hátán egy epizódot. A karakterek közül egyedül az állandó mellékszereplővé előlépett “farkas” Monroe a szimpatikus (kiváló jeleneteket tudtak neki írni), a többiek túl unalmasak, hogy valóban érdekeljen a sorsuk. A hangulat sokat enyhült, alig-alig láthatunk borzongatóbb vagy horrorisztikusabb pillanatot, így összességében nincs miért maradni.

Az utolsó részekben már egyedül a farkas figurája szórakoztatott, a körítés nem érte meg azt a 40 percet. Gyakorlatilag végigunatkoztam a jelenetek többségét, a nyomozás nem volt sem izgalmas, sem eredeti, a szörnyes világgal való kapcsolat pedig egyszerű sablonná degradálódott a fél év során. Az 1×08-ig talán 4/10 pont, tovább nekem nincs rá energiám.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: