Hell on Wheels – 1. évad vége felé

Hell on Wheels – 1. évad vége felé
(Hell on Wheels)

Nem olyan régen végeztem a sorozat 8. epizódjával is, s hiába van már csak két epizód hátra az évad végéig, én már nem kívánom megnézni őket. A pilot után még bizakodtam a széria sorsát illetően, ha láttam is problémáit, inkább a kezdés rovására írtam, azonban muszáj volt tudomásul vennem, hogy sok minden nem változott azóta sem.

Ahogy azt az első rész után vártam is, a szimpla bosszútörténet tovább bővült, s inkább a kerekeken guruló város mindennapi ügyleteibe tekinthetünk be. Az amerikai polgárháború után még mindig erős az ellentét a négerek és a fehér emberek között, mint ahogy utóbbiak belső köreikben is állandóak a konfliktusok Dél és Észak ellenségeskedése miatt. A vasúttársaság vezetője gondokkal küzd, kétes ügyletekbe keveredik, miközben a város más tagjainak is megvan a saját bajuk.

Hiába az érdekesnek tűnő felvetések, ha a megvalósítás sok kívánnivalót hagy maga után. A számos szál között a legtöbbet nem sikerült kellően izgalmassá alakítaniuk, a 40 perces részeknél túl sokat unatkozok ahhoz, hogy valóban élvezetes és szórakoztató legyen a sorozat. Pedig néha megvillan az írók tehetsége, akadnak igazán remek párbeszédek és jelenetek, de sajnos a legtöbb nem ilyen.

Az érdekes pillanatok leginkább Bohannon, illetve a vasúttársaság igazgatójához fűződnek, de utóbbit is feleslegesen terhelik szerelmi szállal, s a politikai ügyletekre nem helyeznek elég hangsúlyt. A feszültségre kihegyezett momentumokban nincs elég izgalom, üresen és súlytalanul hatnak a komolyabb drámák is. Nem érzem, hogy tétje lenne, vagy legalábbis igazi érzelmeket mutatnának be.

Mást nem is tudok hozzáfűzni, egyszerűen nem érdekel annyira, hogy nézzem, s helyette mindig akad valami jobb. A lehetőség benne lenne, s olykor úgy tűnik, mintha a készítők valóban ki is akarnák aknázni mindezt, de egyelőre nem hiszem, hogy érdemes maradni. A 8 nézett rész talán érdemel 6/10 pontot.


One response to “Hell on Wheels – 1. évad vége felé

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: