Rabbit Hole

Engedd el!
(Rabbit Hole – 2010)

Az Oscar-díjat elsősorban azért szeretem, mert a kevésbé híres, kisebb reklámhadjárattal rendelkező filmekre is ráirányítja a figyelmet. A Rabbit Hole-lal is hasonló a helyzet, hiszen egy-egy Oscar-, illetve Golden Globe-jelöléssel büszkélkedhet, ám ezeken kívül sokat nem lehetett róla hallani – pedig megérdemelné.

Becca és Howie boldog életet élnek egészen a négyéves fiúk, Danny balesetéig. A gyermekük meghal, s ez örökre nyomot hagy a szívükben. Próbálnak megbirkózni a fájdalommal, még terápiás csoportba is elmennek, de a teher folyton rájuk nehezedik, nem szabadulnak  tőle. Kapcsolatuk lassan elhidegül, hónapok elteltével sem jutnak közelebb egymáshoz. Nem tudják folytatni megszokott életüket, nem tudnak elszakadni a fájdalomtól és az emlékektől.

A rövid történetből is kitűnik, hogy nem egyszerű témával foglalkozik a Rabbit Hole. A megvalósításra nem is lehet különösebb panasz, ugyanis a felesleges dráma és konfliktusok helyett az egyszerűség, a nyugodt, békés tempójú történetvezetés a hangsúlyos, nincsenek erőltetett pillanatok, inkább a természetesség, az élethűség játszik fontosabb szerepet. A házaspár belső vívódásai adják a cselekmény főbb elemeit, s hiába nincs igazán világraszóló alapszituáció, az enyhén szomorkás hangulat kárpótol érte.

Az események mégis súlytalanok és unalmasak lennének a színészek nélkül, de szerencsére ők teszik a dolgukat. A két főszereplő Nicole Kidman és Aaron Eckhart kiválóak, kitűnik, hogy miért is örvendenek nagy hírnévnek. Minden pillanatban valóságosan, életszagúan játszanak – a hölgy méltán kapott Oscar-jelölést. Mellettük másnak nem igazán jutott tér kibontakozni, de Dianne Wiest és Miles Teller játékát azért muszáj kiemelni.

Nem lesz az idei év legerősebb drámája, talán évek múltán nem is fogunk rá emlékezni, de mégis élvezetes volt látni minden percét. Nyugodt tempóban fejtették ki a nehéz drámai pillanatokat, nem zuhantunk a sötét mélységekbe, inkább a könnyed szomorúság uralkodott. 8/10 pontot megér.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: