Másnaposok 2

Másnaposok 2
(The Hangover Part II – 2011)

Alig két éve mutatták be a Másnaposok első részét, s szinte mindenki csak dicsérni tudta. Ugyan nincs benne semmi újítás, de mégis nagyszerűen működött a humor, még ha R (18 éven felülieknek) besorolást is kapott. Miután a stúdió megelégedett a befolyt pénzzel, hozzá is kezdtek a folytatás elkészítéséhez.

A korábban már megismert kis csapat, Phil, Alan, Stu és Doug újra esküvőre készül. Ezúttal Stu házasodik (ráadásul Thaiföldön), ám a korábbiakból tanulva nem engedi, hogy legénybúcsút tartsanak. A terv szerint csupán egy-egy sört isznak meg a parton a nagy nap előtt, s 20 perc múlva visszatérnek a hotelbe – azonban valahogy másnap mégis erős fejfájással, emlékek nélkül, idegen helyen, valamint egy majom társaságában ébrednek. Indul az előző este történtek kinyomozása, ugyanis alig van idő az esküvőig, s a társaság egyik tagja ezúttal is eltűnt.

Az előző részt ismerők számára rögtön egyértelmű, hogy tulajdonképpen ugyanaz a történet csak más helyszínen előadva. Fel is merülhet a kérdés, hogy vajon élvezetes-e lehet még egyszer ugyanaz, lesz-e benne annyi frissesség és új ötlet, hogy a nézőközönség jól szórakozzon. A válasz a részemről egyértelműen igen, most is jókat tudtam nevetni, nem éreztem sem erőltetettnek, sem unalmasnak. A régen is kiválóan működő humor mellett nem vesztették el a kreatív oldalukat az írók, akadt bőven olyan poén is, amit nem az előző filmből vettek át.

Thaiföld megadta azt a frissességet, amely ahhoz kellett, hogy ne szimpla másolásnak tűnjön a folytatás, az egzotikus helyszín elég idegen és furcsa volt mindenkinek. A karakterek nagyszerűek, s szerencsére nem erőltettek más mellékszereplőket, csupán azt, aki korábban is humoros volt. A színészek közül most is elsősorban Zach Galifianakist érdemes kiemelni, de mellette Bradley Cooper és Ed Helms szállította a poénokat, s Paul Giamatti feltűnése is tartogatott meglepetéseket.

Összességében nekem ugyanolyan remek szórakozás volt a Másnaposok 2, mint az előzmény, még ha nem is ért fel annak a színvonaláig, azért rengeteg emlékezetes szituációt láthattunk most is (talán a film végi giccset felejtsük el) . Ha az első rész 8 pontot kapott, akkor most a 7,5/10 megérdemelt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: