Grimm – 1×01

Grimm – 1×01
(Grimm)

A képzelet világával foglalkozó idei másik  újonc is bemutatkozott, az első rész alapján nem is olyan rosszul. Hogy megvan-e benne az a plusz, ami miatt a nyomozós szál is sokáig érdekes marad, egyelőre nem tudom, viszont a hangulat remek volt, ha a későbbiekben is ilyen lesz, annyira nem fogok panaszkodni.

Egy viszonylag szokványos nyomozás közepébe csöppenünk bele, hiszen a bűneset egy gyanútlanul kocogó fiatal hölgy brutális meggyilkolása. Ebben még nincs semmi természetfeletti, azonban a főszereplő detektív különös és félelmetes alakokat lát az emberi arcok mögött. Rég nem látott és éppen haldokló nagynénje felkeresi, s elárulja neki, hogy a család valójában a Grimmek leszármazottja, ezért látja a mesék gonosztevőit az emberekben. Természetesen nem csak ő szeretné elkapni mindet, hanem ők sem rajonganak az újonc szörnyvadászért.

A Grimm készítői rendelkeztek egy jó alapötlettel (a képzelet teremtményei és a bűnüldözés társítása), s ennek megfelelően létrehoztak egy kimondottan hangulatos mitológiát, melyben elsősorban a sötét és enyhén borzongatós elemeket fokozták. Emellett viszont másra nem nagyon fordítottak energiát, hiszen a bemutatkozó rész karakterépítése és történetszövése is erős kétséget ébreszt afelől, hogy ugyanaz követte el, mint aki a légkör megteremtését. Amilyen sablont elő tudtak szedni, azt bevetették, habár ettől függetlenül is korrektül működött az epizód.

Hiába próbálták a nyomozást előtérbe helyezni, a hangsúly mégis a főhős szörnyekkel való ismerkedésén volt, ami nem biztos, hogy baj. Az utóbbi sokkal érdekesebben mutatott, viszont önmagában nem elég a 40 percre, muszáj, hogy mellette a heti egy eset is élvezetes és szórakoztató legyen. A pilotban a hangulat miatt ez meg is valósult, de nem vagyok abban olyan biztos, hogy hosszú távon is érdekelni fog. A karakterek tekintetében viszont még kevésbé tudtak megnyerni, ha nem is ellenszenvesek, de teljesen semlegesek maradtak, nem adtak sok pluszt a kikapcsolódáshoz.

A Grimm pilotja inkább közepes volt, mint igazán remek, de ez a későbbiekben még javulhat (s remélem fog is). A horrorba hajló atmoszféra egy ideig leköt, de ha a szereplők vagy a heti ügy terén nem történik minőségi előrelépés, akkor nem tudom, hogy meddig maradok. Lehetőség ezúttal is akad bőven – kérdés, hogy mennyire használják ki. A kezdés részemről 6/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: