Pan Am – 1×01

Pan Am – 1×01
(Pan Am)

A (hamar véget ért) The Playboy Club mellett a másik ’60-as években játszódó produkció első epizódját is megtekintettem, s őszintén szólva semmi problémám nem volt vele. Könnyed kikapcsolódás komolyabb meglepetések nélkül, talán az előbb említett sorozat szintjén áll, bár ez később még változhat.

A Pan Am az Amerikai Egyesül Államok egyik legnagyobb légitársasága volt a ’60-as években, repülőket indítottak a világ minden részébe. A légiutas-kísérők, illetve a pilóták életébe nyerhetünk betekintést az epizódokban, akik mindannyian Európa és Amerika között ingázva élnek, de ettől függetlenül érdekes magánélettel rendelkeznek. Akad itt házassági válság, szerelmi problémák, de még kémkedés is, hiszen a hidegháborúban már eléggé benne járunk ekkor.

A történet így dióhéjban nem hangzik túl érdekesnek, hiszen főleg sokszor látott sablonból építkezik, de együtt mégis működik, nem unatkoztam a pilot alatt. Korábban is gondolkodtam, hogy vajon mivel tölthetik ki az epizódokat, de nem maradt megoldás, csak a szappan. Nem nagy meglepetés, hogy sok újat valóban nem tudtak kitalálni – a kémkedés ugyan nem rossz, de mellette még mindig sok a szappan. A szereplők nagy része nőnemű, akik legalább szépek, tehát ha valaki unatkozna, akkor még így is lehet egy ok a maradás mellett.

A ’60-as évekbeli környezet megnyert magának, kellemes hangulatot áraszt magából, bár kétségtelen, hogy a meglehetősen szűk tér (repülőgép belseje) sok lehetőséget nem ad a kibontakozásra. A készítők így inkább visszaemlékezésekkel mutatták be az események jelentős részét, ami így kitette a játékidő közel harmadát, de ha nem is zavart, kissé furcsa megoldás volt – viszont legalább számos helyszínt be lehetett mutatni, ami mindenképpen jót tett az első résznek.

Mást most sem tudok írni, mint amit a bevetőben: kellemes szórakozást jelent a Pan Am, heti 40 pernyi ’60-as éveknek tökéletes, így aki a kort és a légkört szereti, annak érdemes próbálkozni vele. Aki viszont allergiás az ilyen stílusú zenére, a sok magánéleti problémára (én sem tudom, hogy meddig fogom bírni), annak inkább más ajánlanék. Mindenesetre nálam a 7/10 most is jár.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: