The Playboy Club – 1×01

The Playboy Club – 1×01
(The Playboy Club)

Az idei évben két sorozat is a ’60-as, ’70-es éveket veszi górcső alá, s elsőként a The Playboy Club mutatkozott be. Őszintén szólva nem is tudom, hogy mit vártam egészen pontosan, nehéz volt elképzelni élvezetes alapkoncepciót, de ettől függetlenül jól szórakoztam a pilot megtekintése közben.

Mint ahogy már említettem, a ’60-as évek Chicagojában járunk, amikor még  a maffia irányította a legfontosabb ügyeket, s közben a bűnözők, illetve a tisztességes polgárok is a Playboy klubban pihenték ki a mindennapok fáradalmait. A showműsor alatt a nyuszik szórakoztatják a vendégeket, köztük egy fiatal lány, Maureen is. Veszélyes ügybe keveredik a helyi maffiával, de egy államügyészi posztra törő ügyvéd kisegíti védtelen helyzetéből, noha emiatt neki is gondjai adódnak.

A két főszereplő mellett más karakterekre is jutott idő az első részben, s ezt ki is használták a készítők: kisebb-nagyobb történetet fabrikáltak a mellékalakok köré, láthattunk a szerepéből kiöregedő nyuszitól kezdve a barátnőjét féltő csaposig mindenféle szálat. Egyelőre még nem túl izgalmas egyik vonal sem, a figurák túl üresnek tűnnek, de később talán javul valamennyit. Sok eredetiséget sem kaptunk, bár olykor voltak érdekesebb pillanatai, de összességében nem a forgatókönyve miatt ragadott meg a sorozat.

Sokkal inkább a hangulat miatt akarom folytatni. A díszlet, a kosztümök és a gyakran felcsendülő dalok (a legtöbb színpadon előadott formában) adják  az igazi atmoszférát, el lehet merülni a korban, bár én egyébként is vevő vagyok az ilyen környezetre. Hozzájuk társulnak a gyönyörű nyuszis lányok, s ráadásul nem is kevesen vannak. A színészek között a legnagyobb név talán a tavaly még Numb3rs-ben szereplő David Krumholtz, de a főalakokat Eddie Cibrian és Amber Heard személyesítik meg, nem is olyan rosszul.

Nem mondom, hogy az év legjobb újonca lesz, több hibával is küszködik, de azért még a légkör miatt biztosan nézős marad egy darabig (vagy legalábbis addig, amíg el nem kaszálják, ami a nézettséget tekintve talán nincs is messze). Akit érdekelnek az ilyen témájú produkciók, azoknak biztosan érdemes belekezdeni, részemről 7/10 a kezdés.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: