Futurama – 6. évad

Futurama – 6. évad
(Futurama)

A Futuramát 5 évad után kaszálták el, azonban a Comedy Central még lehetőséget látott a sorozatban, és újrakezdte. A 26 rész után nem vagyok abban biztos, hogy jól tette, hiszen míg a kezdet egészen biztató volt, addigra az utolsó részekre ellaposodott, mintha az írók teljesen kifogytak volna az ötletekből.

A két részre szabdalt évad első felét még tavaly június-november magasságában láthattuk, míg a másodikat nem régen fejezték be. Sajnos humor szempontjából is hasonló eloszlást tapasztalhattunk: amíg az előző év epizódjai a korábbi évadokra is jellemző módon ötletesek és szórakoztatóak voltak, addig idén már csak erőltették a szellemességet, nem volt sem kreatív, sem igazán kellemes kikapcsolódás, pedig többet vártam volna az első 13 rész után.

Folyamatosan eltünedeztek a remek szóviccek,  s a jelenetek többsége inkább tűnt unott önismétlésnek, mint valóban újdonságként ható szellemességnek. Az ütős párbeszédek helyére ugyan pakoltak nagy mennyiségű popkult utalást, de ez még nem lesz elég a kiváló epizódhoz. A modern újításokra és szokásokra próbált reflektálni, de eközben nem voltak igazán “hangosan röhögős” viccek, amelyek pedig a sorozat jelentősebb részét ki kellene, hogy töltsék.

Csalódáskeltő volt ez az évad, még ha egész jól is indult, a végére nagyon lefulladt. A finálé is maga volt a tragédia, mintha már egyáltalán nem tudnának mit kitalálni. Talán inkább érdemes újranézni a régebbi szezonokat, mint az újat nézni, részemről nem is több a 6. évad, mint 6/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: