New Girl – 1×01

New Girl – 1×01
(New Girl)

Furcsa tendencia, de egyre kevésbé tudok nevetni a kommersz szitkomokon, s egyelőre nem tudom eldönteni, hogy azért mert azok egyre unalmasabbak és rosszabbak, avagy maga a műfaj áll tőlem távol. Mindenesetre a New Girlt egyáltalán nem élveztem, hiába játssza Zooey Deschanel a főszerepet.

Miután Jess rajta kapja a barátját, amint egy másik nővel fekszik le, kénytelen új lakás után nézni. Modell barátnői vannak, ezért három fiatal srác beveszi az albérletbe, azonban nem számolnak a hölgy természetével: ugyanis folyamatosan énekel, a szakítása miatt állandóan sír és a Dirty Dancinget nézi, furcsa szokásai vannak, s összességében nem egyszerű nap, mint nap elviselni.

A komédia alaphelyzete nem túl bonyolult, de elvileg a sok poén és az aranyos főszereplő miatt sokat tudnánk vigyorogni. Valójában azonban nem ez történik, sajnos hiányoznak a humoros pillanatok, még ha olykor meg is csillan valami a szeretnivaló a karakterekben. Alig mosolyogtam a 20 perc alatt, talán egyedül az utolsó fél perc volt elég kínos, hogy már lehessen rajta nevetni. Az epizód nagy része túl unalmasnak és sablonosnak tűnt, nem tudtam igazán szórakozni.

Pedig a jó figurákkal még így is maradásra tudnának bírni, de ez sem történik meg. Gyakorlatilag Zooey Deschanel volt az egyetlen oka, hogy megnéztem az első részt, s a színészt most is remek látni a képernyőn, csak a szerepe nem elég aranyos. Tudom, hogy szerethetőnek tervezték a karaktert, de legtöbbször csak ellenszenves volt, a bohóckodásai nem működtek. A többiek sem sokkal jobbak, talán az edző, illetve az alig pár percig látható modell-barátnő alakjának köszönhetek még néhány mosolygást (utóbbi jelenete a legjobb volt).

A főszereplőn áll vagy bukik a produkció sikere, Zooey miatt érdemes  belenézni a sorozatba, el tudom képzelni, hogy valakinek szimpatikus a figurája. Nekem nem volt az, s mellette semmi újítást és eredetit nem láttam, alig tudtam nevetni, talán csak a mellékszereplőkben látnék némi lehetőséget. Az évad első pilotja, remélem ennél sokkal jobbak jönnek. Csak 4/10.


3 responses to “New Girl – 1×01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: