A 2010/2011-es évad

Így augusztus vége felé már állíthatom, hogy véget ért a 2010/11-es televíziós évad, s most már az sem valószínű, hogy sok minden jöhetne. A jövő év engem érdeklő újoncairól már korábban írtam, most az eddig nézett sorozatokat veszem számba, attól függetlenül, hogy hétről-hétre követtem vagy később/nyáron pótoltam.

Először nézzük a jobbakat, majd lapozás után a maradékot, mindenki szóba jöhet, akinek legalább 3 epizódja volt 2010. szeptemberétől 2011. augusztusáig. Azokat is beveszem, amelyek 2011 nyarán indultak, de nem mindnél teljes a kép.

A legjobbak

Treme – 2. évad: nem szeretnék igazán győztest hirdetni, hiszen 3-4 sorozat is megérdemelné az első helyet, de ha nagyon muszáj lenne választani, akkor a Treme lenne. Az előző 10 részhez hasonlóan idén is zseniális volt, New Orleans zenei és emberi világába csodálatos volt elmerülni. Nem is lehet kérdés, hogy maradok-e az új évadra.

Game of Thrones – 1. évad: alig néhány epizód, de mégis igazi minőségi munkát láthattunk. Izgalmas, fordulatos és érdekes, hiába kicsit lassú, mégis odaszögez minden perce a fotelhez. Remélem jövőre sem lesz rosszabb, ott leszek a folytatásnál is.

Shameless – 1. évad: hatalmas felfedezés volt, azonban az első résztől azonnal beszippantott. Hihetetlen hangulat, nagyszerű karakterek és még jobb történet. Talán itt várom a legjobban a következőket.

Sons of Anarchy – 3. évad: anno még a pilot után abbahagytam, de kiderült, hogy nagy hiba volt. Most nyáron végignéztem az eddigi 3 évadot, és folyamatosan zseniális részek követték egymást. Nem is értem, hogy hagyhattam abba, azonnal jöhetne a folytatás.

Spartacus: Gods of the Arena: egy előzmény, mely magában foglal mindent, ami jó volt az 1. évadban. A különböző szórakoztatási elemeket kiválóan ötvözi, a meztelenség-vér-politika hármasa tökéletesen működik együtt. Elvileg hamarosan jön az új évad is a Spartacuson belül, lehet csak nyárra halasztva, de biztosan nézem.

Justified – 2. évad: nem voltam tökéletesen megelégedve a folytatással, már voltak gyengébb részek is, de ettől még mindig minőségi szórakozás maradt. Itt-ott ráférne némi pofozás, talán jövőre kijavítják a problémákat. Folytatás lesz, én is ott leszek.

Californication – 4. évad: pont a megfelelő mennyiségű humor társult a dráma mellé, a kivitelezés remek, mint szinte minden évben. Én várom a folytatást, bizakodok a nem csökkenő színvonalban.

The Walking Dead – 1. évad: nagyon kevés rész jutott idénre, de azok annál jobbak voltak. A 2. évad hosszabb lesz, remélem nem fog gyengülni, én mindenesetre várom.

Weeds – 6. évad: ugyan a 4-5. szezon nem volt épp a legjobb, de a hatodik évben visszatért az igazán humoros és élvezetes epizódokhoz. Nancy még több zűrbe keveredik, melyek hihetetlenül jól mutatnak a képernyőkön. Folytatás már el is kezdődött, kicsit lentebb írok róla.

A középmezőny

Suits – 1. évad (eddig 9 rész): gondolkodtam, hogy a legjobbak közé kerüljön, hiszen az első néhány rész lehengerlő volt. Friss, hangulatos, szellemes és könnyed, a karakterek érdekesek és még az ügyvédes körítés is tud az lenni. Még mindig vetítik, így a végét nem ismerem, de biztos itt leszek a jövő évi folytatásra.

Stargate Universe – 2. évad: tavaly boldogabb voltam, mint most, egyszerűen nem találta magát a sorozat. Folyamatosan voltak élvezetes részek, de összességében mégis gyengébb az összkép, pedig még a finálé is jó volt. Elkaszálták sajnos.

The Good Guys: egyetlen, de annál szórakoztatóbb évad. Old school nyomozás, remek hangulat, rockzene, elborult hülyeségek, valami ilyesmi volt a zsaruk 20 része. Sajnos kaszálták, pedig szívesen néztem volna még.

House – 7. évad: nem voltam tökéletesen megelégedve az elmúlt évek teljesítményével, de a most úgy tűnt, mintha magára talált volna. Aztán kiderült, hogy mégsem. Nagyon hullámzó egy évad volt, talán jövőre többet nyújtanak, én azért folytatom.

Torchwood – 4. évad (eddig 6 rész): egyelőre inkább csalódás az évad, mint igazán jó szórakozás. Nem tett jót az amerikai helyszín és stílus, a szerializált felépítés sem igazán illik a sorozathoz. Voltak meglepő és érdekes jelenetek, de az összkép még mindig nem tökéletes. Még mindig vetítik, én folytatom is.

The Vampire Diaries – 2. évad: míg tavaly lelkendeztem az első évad vége miatt, addig most nem tudok őszintén örülni. Kétségtelen, hogy voltak érdekes csavarok és izgalmas pillanatok, de mégis csalódást okozott ez a szezon. Maradok még, de kevésbé lelkesen.

White Collar – 2-3. évad: előbbinek a vége, utóbbinak a kezdete esik bele az időszakba, hasonló színvonalat is nyújtottak, habár mintha a 3. évadban kezdene esni a minőség. Szellemes párbeszédek és ötletes megoldások jellemezik, talán csak kicsit jobban vissza kellene térni a kezdetekhez. Azért folytatom még.

Star Wars: The Clone Wars – 3. évad: az évad második fele miatt megérdemelten van helye a középmezőnyben, pedig olykor erősen kételkedek benne. De az idei részekben megmutatta, hogy van lehetőség jó epizódokat készíteni, csak ki kell használni. Folytatásra maradok.

Doctor Who – 6. évad: csak a szezon első fele ment le (7 rész), a maradék még ősszel várható. Egyelőre nem örülök a kijelölt iránynak, de azért voltak élvezetes pillanatok. Kíváncsi leszek a folytatásra, nem tudom, hogy merre haladnak tovább.

Dexter – 5. évad: itt sem minden tökéletes, nem hiszem, hogy jót tettek a sorozatnak a 4. évad fináléjában meglépett események. Voltak jó részek, no meg az elmaradhatatlan feszültség és izgalom, de mellette még valami hiányzott. Azért maradok a folytatásra.

Weeds – 7. évad (eddig 8 rész): látszik a különbség az előző évadhoz képest, valahogy megint nem találta el a helyes utat Nancy. Mintha az utolsó néhány részben már pislákolt volna valami, de még nincs vége a szezonnak, úgyhogy kiderül, egyébként is maradok.

The Event – 1. évad: a végére összekapták magukat az írók, hogy kicsit sajnáljuk a kaszát, de azért akadtak gyengébb részek is. Kellene már valami közepesnél jobb high concept sorozat, a The Event sem tudott ilyen lenni.

No Ordinary Family – 1. évad: egyszerű sorozat, nem tör nagy babérokra, pedig meg van benne és az írókban is a lehetőség. A vége felé egyre jobban kibontották az átívelő szálat, de ez nem vált előnyére, úgyhogy nem is bánom annyira, hogy kasza lett.

A rosszabb sorozatok

Futurama – 6. évad (eddig 22 rész): hiába a nagy mennyiségű popkult utalás és poén, még sem elég mindig a szórakozáshoz. Az unalmas és gyenge részek többségbe kerültek, ha vége lesz az évadnak erősen meggondolom, hogy folytatom-e, de valószínűleg elkaszálom.

Falling Skies – 1. évad: szintúgy egy nyári sorozat, de túl erős a B-filmes jelleg, valamint a buta és ötlettelen forgatókönyv a maradék élvezetet is kiöli belőle. Részemről ennyi elég is volt, kasza.

The Cape – 1. évad: furcsa paródiája a szuperhősös produkcióknak, inkább érdekes és szürreális, mint izgalmas és fordulatos. Voltak szórakoztató pillanatai, de mégsem az igazi. Nem lesz több évad.

The Big Bang Theory – 4. évad: itt is az év vége mintha jobb lett volna, de gyakran humortalan és unalmas. Végül úgy döntöttem, hogy nem fogom folytatni, egyszerűen nincs benne elég élvezet.

V – 2. évad: mintha a befejezés egész korrekt lett volna, de igazából az előtte lévő epizódok elég rosszul mutattak. Nem folytatják, de egyébként sem hiszem, hogy maradtam volna.

Undercovers – 1. évad: sokan nem szerették, én azért elviseltem, mint amolyan guilty pleasure. Akciósorozat ügynökökkel, voltak szórakoztató pillanatai, de még évad közben kaszálták.

Misfits – 2. évad: újabb csalódás, teljes érdektelenség és unalom jellemzi, csak azért néztem végig, mert alig volt epizód. Biztosan nem maradok a folytatásra, nem is értem, hogyan szerethettem korábban.

Rules of Engagement – 5. évad: miután lement 4 évad midseasonben, változtattak a formulán és teljesen elromlott. Kevés lett a poén, míg korábban a hét legjobb epizódjai voltak, ebben a szezonban egyáltalán nem találták el a megfelelő hangnemet. Én kaszálom.

Luther – 2. évad: nyáron néztem végig mindkét évadot, hiszen csak 6+4 rész, de mégsem az igazi. Nem kedvenceim a nyomozós sorozatok, és hiába érdekes a sötét és komor hangulat, ha a körítés nem olyan élvezetes. Sok az 1 órás játékidő, egy feszesebb vágással jobb lehetne. Nem maradok a folytatásra.

Bored to Death – 2. évad: nem tipikus szitkom, emiatt nem is tudott mindig elég vicces lenni. Ugyan voltak benne jó pillanatok, de mégis kevés. Még évad közben kaszáltam.

Boardwalk Empire – 1. évad: érzem benne a minőséget, de érdektelen és unalmas volt többségében. Hiába csak 13 rész az első évad, az utolsó két részt már hónapok óta tervezgetem megnézni, de kétlem, hogy valaha is sor kerülne rá. Én kaszáltam.

Glee – 2. évad: hiába jók a zenék, de a szappan és a tinivonulat annyira rossz és élvezhetetlen, hogy még évad közben elkaszáltam. Nem is tudom, hogy miként bírtam ki eddig.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: