Wilfred – 1×01

Wilfred – 1×01
(Wilfred)

Egy ausztrál remake, amely az Egyesült Államokban a kábelen megy, méghozzá az FX-en, s ez már ok lehet a bizakodásra, hiszen a csatorna olyan sorozatokat vetít a tévéképernyőkön, mint a Sons of Anarchy vagy a Justified. Nem hiába próbálok nem a sorozatról írni, hiszen a Wilfredet nem egyszerű jellemezni.

Ryan, a főszereplő egy depressziós, a környezete és a társadalom elnyomása alatt álló, az elvárásoknak megfelelni próbáló fiatal férfi, aki öngyilkosságba akar menekülni. Sikertelen kísérlete után találkozik a szomszéd lánnyal, aki megőrzésre odaadja neki a kutyáját, Wilfredet. Furcsa módon Ryan beszélő embernek látja a kutyát, míg mindenki másnak csak egy normális állat. Elkezdődik a közös kalandjaik sora, s talán a kutya által Ryan is rátalál a kiútra a kilátástalan életéből.

Nehéz besorolni a sorozatot, nem nevezhető egyértelműen sem szituációs komédiának, sem drámának. 20 perces és tele van jobbnál jobb szövegekkel, ami talán az előbbi kategóriát indokolná, de annyira nem tipikus, annyira kilóg a sorból, hogy nem merem szitkomnak nevezni. De ez nem is fontos, hiszen a Wilfredet be kell próbálni, könnyen lehet kedvenc, de sokan fognak menekülni is az őrült, szinte beteges hangulata elől.

A légköre egyedi és új, amelyhez a furcsa főhős is tökéletesen passzol. Nem könnyen megkedvelhető, próbál kiszabadulni a mély apátiából és élni az életét úgy, ahogy neki tetszik, s ebben nagy segítéségére van a kutya is. Nagyszerű párbeszédek és humoros jelenetek váltják egymást,  miközben érezzük a háttérben húzódó drámát, amit nem hangsúlyoznak, de mégis jelen van. Elijah Wood remek főszereplőként, de a jobb karaktert Jason Gann kapta, aki szintén megoldja feladatát.

Engem nem győzött meg teljes mértékben, pont a furcsa és bizarr hangulat miatt nem tudtam megkedvelni. Nem is próbálok többet írni, el kell kezdeni nézni ahhoz, hogy bármiféle fogalmunk legyen róla. Pontozni sem tudom egyszerűen, talán 5,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: