Suits – 1×01

Suits – 1×01
(Suits)

A nyár legnagyobb meglepetése? Nem vagyok különösebben nagy barátságban az ügyvédes sorozatokkal, az idei The Defenderst sem folytattam, ahhoz nem volt elég szórakoztató. A Suits-ban sem volt túl nagy bizodalmam, de a pozitív vélemények hatására belekezdtem, és egyáltalán nem bántam meg.

A történet szerint Harvey Specter, egy nagymenő, kicsit bunkó és öntelt ügyvéd előléptetést kap, ezért maga mellé kell vennie egy kezdőt, azonban harvardi körökben nem talál csak béna és unalmas alakokat. Mike Ross egy munkanélküli fiatal, aki a remek memóriájának köszönhetően rendkívül okos, viszont tehetségét nem kamatoztatja. Teszteket ír meg mások helyett, illetve elvállal egy füves ügyletet, de még időben ráébred, hogy nem erre az életre vágyott. Találkozik Harvey-val, aki érdekesebbnek találja, mint a rásózott egyetemistákat, ezért felveszi.

Nem különösebben bonyolult az alaphelyzet, de mégis nagyon jól működik. A pilot bő 80 perces, ezért kényelmesen fel tudják építeni a karaktereket, volt idő elmesélni a hátterüket és a stílusukat, ami által két nagyon szimpatikus figurát hoztak össze a készítők. A nagymenő ügyvéd kellően stílusos, csak a győzelem érdekli, bár azért egy kicsit foglalkozik a tanítványával is, akivel az érzelmi töltetet próbálják biztosítani. A drámákat egyelőre inkább köré építik, ami nem baj, hiszen a másikhoz nem is illene, ellenben a tárgyalótermi lehengerléseket rá bízzák, amivel könnyedén elboldogul.

A humor is jelentős tényező, elegánssá és stílusossá teszi, az a fajta szellemesség jellemzi, mint a White Collart. A hangulat könnyed, amit a kicsit komolyabb szálak sem gyengítenek, nagyszerűen megférnek egymás mellett. A két főszereplő mellé társul egy másik főnök is, aki a humor vonalat zseniálisan kiegészíti a szívatásokkal és cselekkel, de akad még gyakornoktárs és asszisztens is, pont olyan mértékben háttérbe szorítva, amennyire kell. A színészek is jól teljesítenek, az előbb említett komikus Rick Hoffmant érdemes leginkább kiemelni.

Rendkívül hangulatos, stílusos és szellemes kezdést láthattam, nagy meglepetés lett a Suits. Élvezet volt nézni minden percét, remekül szórakoztam. Remélem ez a felállás marad a későbbiekben is, kevés tárgyalóteremmel és nagyszerű karakterekkel. Részemről 8/10, a folytatás nem is kérdés.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: