Ismeretlen férfi

Ismeretlen férfi
(Unknown)

Az áprilisi bemutatású film látszólag megpróbálja megismételni a Taken sikerét, hiszen a főszereplő ezúttal is Liam Neeson. Jaume Collet-Serra, a produkció direktora eddig thrillert és horrort rendezett, s inkább ebbe az irányba próbált elmozdulni az Ismeretlen férfival, de ez sem sikerült teljes mértékben.

Dr. Martin Harris egy berlini konferenciára érkezik, ahol a terv szerint meghallgatják a kutatók nagy bejelentését, mely talán megoldás lehet a következő évek élelmiszerhiányára. Miközben Martin taxiba ül, baleset éri és csak néhány nap múlva ébred fel a kómából. Azonban mikor visszatérne a feleségéhez a szállodába, ott megdöbbenve tapasztalja, hogy egy másik férfi adja ki magát a dr. Harrisnek, s ráadásul a szeretett nője sem ismeri fel. Segítségre találhat egy magánnyomozó és a taxisofőr személyében, de eközben fegyveres férfiak üldözik.

Ahogy már említettem, a film valahol az akció és thriller határán mozog, de egyik sem lesz teljes mértékben. Talán itt volt a probléma, talán nem, mindenesetre nem tud akkora élményt nyújtani, mint elvártam volna és nem lesz olyan izgalmas, mint szerettem volna. Az első majd’ másfél óra rendkívül profin van kivitelezve, lassan építik fel a szituációkat és ugyanebben a nem túl gyors ritmusban derülnek ki részletek a titokról, és mindez működik is. Fokozatosan lesz egyre érdekesebb és izgalmasabb, s még a karaktereknek is kellő motivációkat tudnak biztosítani.

Azonban a végére, mire a cselekmény felpörögne, az eddig gondosan megvalósított hangulat elromlik, a figurák érzései és cselekedetei indokolatlanná válnak, de összességében a forgatókönyvírók sem remekelnek. A jelenetek nem stimmelnek, az eddigi profizmus helyett mintha egy közepes B-filmet látnánk. Pedig a színészekkel nincs semmi gond, sőt, sokszor megmentik a helyzeteket. Liam Neeson főszereplőként ezúttal is uralja a filmet, mint ahogy Diane Kruger kellemes választás párjának. Mellékszereplőként a tapasztalt réteget Bruno Ganz és Frank Langella képviseli, ellenben January Jones most sem nyújt sokat a tehetségéből.

Egy kimondottan jól induló produkció az Ismeretlen férfi, de sajnos a végére már közel sem olyan szórakoztató, pedig elvileg akkor válna izgalmasabbá. Ettől függetlenül nem bántam a rászánt időt, de némileg csalódást okozott. Talán 7/10 pont.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: