Rules of Engagement – 5. évad

Egy kapcsolat szabályai – 5. évad
(Rules of Engagement)

Tavaly még csodálkoztam, hogyan is lehetséges az, hogy a RoE 4 évad után még mindig tartja az első részek színvonalát, azonban idén már nem írhatom ezt. Amit az előző szezon végén is sejtettem, az be is következett. A 24 rész soknak bizonyult, nem tudtak elegendő poént összeszedni, egyszerűen kifulladt.

Míg az előző években az írók könnyedén tudták a közönséget szórakoztatni, hiszen nem kellett 13 résznél többet megtölteni humorral, addig idén 24 epizóddal próbáltak megbirkózni, azonban sikertelenül. Nem volt elég ötletük, így kénytelenek voltak gyengébb és közepes minőségű jelenetekkel kiegészíteni a kevés valóban nevetős pillanatot, s ez jelentősen rontotta az összképet.

Elég nagy csalódás az egész évad, nem számítottam rá, hogy ennyire nem tudnak mit kezdeni a megnövekedett epizódszámmal. De nem csak a viccekkel volt a gond, valójában az új gondolataik megvalósítása is rosszul sült el. Az újonnan megjelent mellékkarakter túl nagy szerepet kapott, ráadásul idegesítő volta mellett még csak humoros sem volt igazán. A korábbi figurákkal sem boldogultak, egyedül Jeff szerepe maradt változatlanul remek, de ő közel sem elég a sikerhez. Lehetőség még mindig van Russelben, de egyre kevésbé próbálják kihasználni és egyre eltávolítják a közösségtől, így folyamatosan csökken a jelentősége.

Ez egy elég gyenge évad volt, legalábbis nagyon átlagos, részenként alig egy-két poénnal. A továbbiakban semmiképpen sem nézős, van nála jobb szituációs komédia is. Talán csak 4/10, a nagy csalódás különösen lehúzza.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: