Paul

Paul
(Paul – 2011)

A Superbad rendezőjének legújabb filmje, a Paul nem sokban különbözik az említettől: főszereplői ugyanúgy kockák, található benne szerelmi szál, a humora hasonlóan nehezen emészthető, habár ezúttal csajozás helyett egy űrlényen van a hangsúly. Sajnos csak közepesre sikerült ez a vígjáték, pedig nem lehet a készítők szemére hányni, hogy nem próbálkoztak.

Graeme és Clive két kocka Angliából, akik a Comic Conra az Egyesült Államokba látogattak. A találkozó után úgy döntöttek, hogy sorra látogatják azokat a helyeket, ahol UFO-t láttak. Útközben nagy meglepetésükre találkoznak egy igazi idegennel is, aki éppen a kormány elől menekül. Segítenek neki és útnak indulnak az ismeretlen cél felé, miközben az ügynökök és egy elrabolt lány vallásos apja a sarkukban lihegnek, de természetesen a nagy menekülés közben sok humoros kalandba is keverednek.

Az a legnagyobb baj a Paullal, hogy kevés a jó poén. Az altesti humort és a káromkodásokat erőltették, de azt sem tudták mindig a vicces formában tenni. A különböző áthallások, utalások szintén nagy számban voltak jelen, így a film teljes élvezetéhez érdemes képben lenni az elmúlt évek sci-fi produkcióival. Az űrlény személye ugyan sok vigyorgós pillanatot szerez, azonban a körítés elég gyengére sikerült. A történet egyben lenne paródiája a road-movie és az űrlényes sci-fi műfajának is, sajnos ezt megvalósítani csak nyomokban sikerült. Nem volt elég élet a csak elégségesen kidolgozott forgatókönyvben, túl sok üresjárat és unalmas perc maradt benne.

Aki elviszi a hátán a filmet, az egyértelműen Paul, de nem elég a tökéletes szórakozáshoz. Ellenben a kidolgozása remek, a CGI-technika ezúttal is kitett magáért. A két nagy név, Nick Frost és Simon Pegg játéka nem vitt elég színt a produkcióba, talán túlterhelték magukat, hiszen a forgatókönyvet is ők írták a két főszerep eljátszása mellett. A mellékszerepben feltűnő Jane Lynch és Sigourney Weaver viszont kellemes meglepetés volt.

Összességében a Paul szórakoztató perceket jelenthet annak, aki vevő a testiségre épülő poénokra és a filmes áthallásokra, de a folyamatosan hangosan röhögős vígjátékok kedvelői nem biztos, hogy megtalálják az új kedvencüket. Talán 5,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: