The Event – 1. évad

The Event – 1. évad
(The Event)

Érdekes pályát futott be ez a high concept sorozat is, hiszen a borzalmas mélységektől a kimondottan élvezhető szintig is eljutott, s ez a hullámzás elég vegyes összképet alakított ki az első (és feltehetően egyetlen) évadról. Ezúttal is le kell írnom, hogy sokkal több volt a lehetőség, mint a bemutatott tartalom, pedig az év végére korrekt színvonalra álltak be.

Az alaptörténetben végig próbálkoztak változtatni, ennek köszönhetően legalább kellően mozgalmas maradt a sorozat. Ugyan olykor lecövekeltünk egy-egy helyzetben, de kevés kínlódás után túl tudtunk lendülni a holtponton, így végig történt valami. Az más kérdés, hogy mi az, ami történt. Sajnos sokszor volt logikátlan, buta és idegesítő a történetvezetés, még ha próbálkoztak is az írók érdekes szálakat alkotni, ez nem mindig sikerült. Nem tudták jelentősen átvariálni a szereplők helyzetét, nem bántak velük elég bátran, és így túl gyakran találkozhattunk kiszámítható és fordulatmentes eseményekkel.

Viszont mindenképpen dicséret illeti a készítőket amiatt, hogy a gonosz karaktereket is megkedvelhetővé tudták tenni. A gyilkos ex-ügynöknő, a kétes tetteket végrehajtó elnök ugyanolyan szimpatikus lett a végére, mint az egyébként olykor idegesítő és szörnyen buta főszereplő. Összességében is elmondható, hogy kevés ellenszenves figura akadt (talán csak egy volt igazán antipatikus), legalábbis sikerült annyira árnyalniuk őket, hogy a megítélésük ne legyen teljesen negatív.

Az átlagos kezdetek után több hullámvölgy is keletkezett, de mire már majdnem lemondtam a sorozatról, az utolsó 4-5 rész szórakoztató volt. A végére elég izgalmassá és érdekessé vált, kevesebb lett az üresjárat és a felesleges történetszál, bár nem csökkent a butaság mennyisége. Ebben a finálé is jeleskedett, több gyenge magyarázatot és eseményt kaptunk, amelyekből még lehet, hogy valami jobbat hoztak volna ki a 2. évadra, de igazából kételkedek.

Annyira nem sajnálom, hogy nem lesz folytatás, ugyanis nem hiszem, hogy tartani tudták volna az a szintet, amire a szezon végére beálltak. Nem bánom, hogy követtem végig az évadot (legalábbis nem jobban, mint a V vagy a FlashForward esetében), pontszámilag 6,5/10-re tudnám értékelni. Remélem, hogy jövőre már tényleg lesz egy jó high concept sorozat.


One response to “The Event – 1. évad

  • Desmond Wallace

    Sokkal jobb is lehetett volna ez a sorozat, de sajnos hiányoztak a jó írók. A folytatásra azért vevő lennék, mert a cliffhanger érdekes lehetőségekkel kecsegtetett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: