House – 7. évad

Doktor House – 7. évad
(House M. D.)

Befejeződött a 7., s ha hinni lehet a pletykáknak, akkor egyben az utolsó előtti szezonja is a sorozatnak. Idén 23 részen keresztül nézhettük az orvosi eseteket és a személyi drámákat, melyből nem volt hiány most sem. Azonban egyre furcsább helyzetekbe kerültek a karakterek, melyekből kérdéses, hogy van-e egyáltalán kiút.

Spoilermentesen annyit mondhatok, hogy a forgatókönyvírók olyan eseményeket és történeteket kreáltak, amelyek problémás szituációkba sodorták a figurákat. A szereplők közti kapcsolatokon sokat változtattak, de nem biztos, hogy előnyösen. Az idei évad elején nagyszerűen működött a párkapcsolati szál, de meglepő módon nem aknázták ki eléggé, hanem tovább bonyolították ezt a történetfonalat, mely végül egy különösen érdekes fináléban csúcsosodott ki. Rögtön felmerülhet a kérdés, hogy ezek után merre tovább, de reménykedek, hogy megfelelő folytatást láthatunk.

A legtöbb heti eset ebben az évben egész korrektre sikerült, elég komoly drámákat és érdekes személyiségeket vázoltak fel, habár még mindig nem az orvosi ügyek miatt nézem a sorozatot. A karakterek sokkalta nagyobb figyelmet kapnak tőlem, s talán az íróktól is, hiszen sokat foglalkoztak velük, többet, mint amennyit korábban. A humor az évad vége felé alább hagyott, de ez nem is meglepő, hiszen nagyobb hangsúlyt kaptak a drámai pillanatok és történetek.

Sajnos kevesebb szerepet kapott Wilson, viszont előtérbe került House mellett Thirteen, Taub és Cuddy is, s így majd’ minden részben volt annyi lehetőség, amiért megérte végignézni. House figurája rengeteg potenciát tartalmaz, próbálkoztak is vele az írók, több-kevesebb sikerrel. Ezzel szemben a mellékszereplőkkel sokkal jobban bántak, azokat a szálakat, melyeket elkezdtek, általában kiválóan végig is vittek. Taub házassági ügylete, Thirteen betegsége és rövid eltávozása, valamint Cuddy kapcsolata is érdekesnek bizonyult.

Nehéz értékelni a teljes évadot, ugyanis jobb és kevésbé nagyszerű részek váltották egymást, de több kiemelkedő epizód is helyet kapott a szezon során. A finálé nem csak dramaturgiailag volt problémás, de a kilátások a következő évre sem annyira kecsegtetőek. Habár lehet, hogy újra felélesztik régi fényében a sorozatot, de kevés bizodalmam van efelől. Ez a 7. évad részemről 7,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: