The Big Bang Theory – 4. évad

Agymenők – 4. évad
(The Big Bang Theory)

Az idei finálénál is azt kell mondanom, hogy csalódott vagyok. Az első évad óta csökken a sorozat minősége, s idén sem tudok javulást elkönyvelni, legfeljebb ott áll, ahol tavaly is. Mintha kifulladt volna, kevesebb az ötlet, és a maradék időben nem tudnak mit kezdeni a karakterekkel.

Folyamatosan próbálnak olyan szituációkat, olyan kapcsolatokat teremteni, ami hordozhat magában elég humort a szórakozáshoz, azonban igen gyakran nem sikerül. Az eddigiekben stabil négyest idén sem variálták, ellenben új mellékszereplőket kaptunk. Nagyobb szerephez jutott Priya, Raj indiai testvére, illetve Bernadette, Howard barátnője, de Sheldon lelki társa, Amy is gyakrabban van jelen. Azonban a frissítésekkel sem tudtak eleget változtatni, az új helyzetek sem hordoztak magunkban elég lehetőséget – vagy ha mégis, akkor nem tudták eléggé kihasználni őket.

Nem biztos, hogy azokat a párosokat erőltették, amelyeket kellett volna. A Sheldon-Penny duóban rengeteg potenciál rejlik, de csak ízelítőt kaptunk belőle, mint ahogy az Amy-Sheldon kapcsolatban is lenne még lehetőség. Ellenben Priyával látványosan nem tudtak mit kezdeni azon felül, amit feltétlenül szükséges volt. Leonard helyzete csak rosszabbodik, szürkül a karaktere, ugyanis nem annyira furcsa, vagy különleges, hogy érdekes legyen.

Egyre kevesebb és egyre gyengébb poénokat kaptunk idén is, bár kétségtelenül voltak jobb epizódok is, amikor kicsit feléledt a remény, hogy még lehet valami – általában nem lett. Az alapszituációk nem voltak mindig elég poénosak, túl kevés ötletet próbáltak széthúzni jelenetek során, és így felhígult a sorozat. Szinte kivétel nélkül volt minden héten olyan pillanat, ami miatt lehetett hangosan nevetni folyamatosan, de ez nem mentette meg a teljes részeket.

Év végére mintha kezdett volna magára találni a sorozat, a finálé egészen korrekt volt, de összességében még mindig elég gyenge az eredmény. Nem tudom mi lenne a megoldás – talán egy rövidebb évadot el tudnék képzelni, akkor jobban tömörülnének a jó ötletek. Erre nem számíthatunk, így nem tudom, hogy én maradok-e még jövőre, vagy a kezdéstől, vagy a többi újonctól teszem függővé a nézését. Ez megint csak 6/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: