Justified – 2. évad

A törvény embere – 2. évad
(Justified)

A tavalyi év egyik legjobb sorozata idén is folytatódott, s ha nem is vagyok tökéletesen megelégedve a 2. évaddal, azért remek epizódokat kaptunk most is. A hangulat átalakulóban, egyre jobban építkeztek a karakterekre és egyre inkább az átívelő szálat helyezték előtérbe, amiből nem kételkedek, hogy jövőre is érdekeset kapunk.

Raylan Givens, miután elrendezte a közös ügyeit a Crowder famíliával,  Bennettékkel került ellenségesebb viszonyba. A két família már régóta megkeseríti egymást életét, de most a harag és a gyűlölet egyre növekszik és már úgy tűnik, hogy nem képesek diplomatikusan kezelni. Harlan megye helyettes rendőrbírója természetesen nem hátrál meg a problémák elől, de eközben a hivatali teendőit sem hanyagolhatja el, s még a magánéletét is rendeznie kell.

Nem tudom tagadni, de az első évad sokkal jobban lenyűgözött, mint az idei. Ettől függetlenül a második szezon sem rossz, sőt, folyamatosan kapjuk a jobbnál jobb epizódokat, csupán reménykedtem, hogy sikerül megütniük a korábbi szintet, netalán túl is szárnyalni. Ez ugyan nem sikerült, és a 13 rész alatt láthattunk hullámvölgyeket is, de összességében még mindig az egyik legjobb sorozat a Justified. Az évad közepe fele akadt néhány gyengébb történet, amit nem tudtak elég érdekessé tenni, s emellett egy kicsit más hangulatot ütöttek meg bennük.

Nem érzem gondnak, hogy Raylan karaktere változik, de egyre jobban Winona hatása alá kerül, ezáltal folyamatosan elveszti azt a fajta magányos cowboy-os és rendíthetetlen szerepét, amiért megszerettük. Ezzel párhuzamosan építkeznek a figurájára, közelebbről megismerjük és emberibbé válik. De nem csak nála figyelhető ez meg, hiszen a mellékszereplőket is árnyalják, bemutatják többféle oldalukat is. Megmaradnak a zseniális párbeszédek, s kellemes humorból sem kapunk kevesebbet, viszont most is észlelhető, hogy az évad végére eltűnnek a kisebb ügyek, és az átívelő szál veszi át a helyét.

Zeneileg még mindig nagyszerű a Justified, nem csak a főcím adja meg az alaphangulatot az aktuális résznek, de a háttérben felcsendülő dalok is, amelyeket most is jól eltalálták. Timothy Olyphant tudta követni a szerepének változását, most is remek. Walton Goggins, Jeremy Davies és Margo Martindale kiemelendő a mellékszereplők között, illetve Natalie Zea szép volt idén is.

Western-hangulat, kiválóan eltalált karakterek és kitűnő párbeszédek jellemzik a 2. évadot is, habár ezúttal kevesebb különálló epizóddal és inkább a szerializált vonalra helyezik a hangsúlyt. Lesz harmadik szezon is, mindenképpen maradok. 8/10 lett összességében.


One response to “Justified – 2. évad

  • Desmond Wallace

    Teljesen egyetértek. Tényleg jobb volt az első évad. Winona nem tett jót Raylan személyiségének. Idén alig használta a fegyverét, kissé puhányabb lett.
    Kíváncsi vagyok, hogy jövőre mi vár majd ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: