Californication – 4. évad

Kaliforgia – 4. évad
(Californication)

A Showtime idén is megcsinálta? Még mindig tartom, hogy a Californication ott van a legjobb sorozatok között, amit idén is bebizonyított. A tavalyival egy szinten lévő évad tele volt humorral és mellette nem erőltették túl a drámát, nagyszerűen lehetett szórakozni az abszurd és nevetséges pillanatokon, de a komolyabb és mélyebb gondolatvilággal rendelkező jeleneteken is. Remélem, hogy jövőre is tudják ezt folytatni.

Spoilerek nélkül annyit tudok elmondani, hogy idén egy korábban már felvezetett történetszálat zártak le. A Miával való kapcsolat következményét végre levezették és döntésre jutottak. De emellett Hank sem tétlen, továbbra is fejest ugrik minden őrültségbe, egymást követik az abszurdabbnál abszurdabb szituációk, miközben Becca és Karen próbálja elviselni.

Kétség kívül a komédia része most is hiba nélkül zajlott. Rengeteget lehetett nevetni, de eközben a drámai szál is ott lebegett a háttérben. Érezhető volt, hogy nem önfeledt ez a humor, és előbb-utóbb lecsap Damoklész kardja. Ez csak a vége felé történt meg, még ha korábban is megpedzegették, de az utolsó néhány részben komolyan vették és bemutatták, hogy ezen a vonulaton is jók a forgatókönyvírók. Át lehetett érezni, reálisnak hatott, még ha nem is mentek túl mélyre, ami nem is feltétlenül gond.

A karakterek listáját idén is bővítették néhány névvel, akiknek a feltűnése most sem tett rosszat a sorozattal, sőt, tovább színesítették és gazdagították. Az állandó alakok, főleg Hank családja kicsit háttérbe szorult, ami Becca részéről nem olyan szerencsés, hiszen már korábban is jó szálakat szőttek köré, viszont Karan esetében már nem akkora gond. Talán a készítők is sejtik, hogy valamit kellene kezdeni a párral, mert így nem működik túl jól. Tavalyhoz hasonlóan, Charlie-ék szála most is megfelelő mennyiségű és minőségű volt, nem untam a bénázásaikat.

Az arányokat ebben a szezonban is pontosan találták el, nem volt sok sem a humor, sem a dráma. Még szívesen néztem volna az évadot, de a végére kicsit talán elfáradt, míg a fináléban mindent szépen elrendezett. Nagyszerű évad volt, remélem a következő is legalább ilyen jó lesz. 8,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: