Camelot – 1×01

Camelot – 1×01
(Camelot)

A címe alapján lehet is sejteni, hogy a Starz csatorna (akiknek a Spartacus vérfürdőben és szexben gazdag jeleneteit köszönhetjük) új sorozata miről is szól: Arthur király mondakörét vették górcső alá. Ezúttal kicsit visszafogottabban nyúltak a témához, legalábbis nem akkora mennyiségben folyt a vér, mint az előbb emlegetett szériában. Azonban nem is sikerült tökéletesre ez a kezdőrész.

Talán a történetet mindenki ismeri, a mondát láthattuk már rengeteg feldolgozásban. A kiindulási pont még nem a daliás, Kerekasztallal és Lancelottal büszkélkedő Arthur, hanem a falusi legény, aki nem tudott róla, hogy valójában Uther Pendragon, a birodalom királyának fia. Azonban az uralkodó halála után Merlin felkeresi, hiszen jól tudja, hogy ha a királyságot nem veszi át egy erős kezű örökös, akkor anarchiába süllyedhet. Miközben királlyá próbál válni, Arthurnak szembe kell nézni a riválisaival, köztük féltestvérével, Morgannel.

Elég lassan indult be a pilot, nem sikerült sem feszültséget, sem izgalmat, sem igazi érdeklődést teremteni. Az unalmas pillanatok mellett voltak kellemesebbek is, de mind hangulatilag, mind karakterileg valahol félrecsúsztak. A gazzal benőtt várrommal és latin szavakkal tarkított középkorias légkör nem kötötte le a figyelmemet, nem tartogatott igazi meglepetést. A lépések előre kitalálhatóak voltak, hiányoztak a fordulatok, és így nem sikerült lekötni az érdeklődésemet. Lehet, hogy később még túllépnek a sablonokon, de ennél profibb kezdésre számítottam.

A karakterek sem találták a helyüket az első részben. A kopasz, varázslatok nélküli varázsló Merlinben lenne bőven lehetőség, Joseph Fiennes nem rossz a szerepben, de egyelőre úgy tűnt, hogy inkább Arthurra helyezik a hangsúlyt. Azonban közel sem olyan érdekes a fiatal legény, már csak az őt játszó színész, Jamie Campbell Bower hihetetlenül buta arckifejezése miatt sem. Eva Green játéka sem állt a helyzet csúcsán, hiányozott a mélység Morgan figurájából.

A gyenge kezdés után nem tudom merre lépnek tovább a készítők. Ha jól kiaknázzák a sorozatban rejlő lehetőségeket, akkor még minőségi epizódok jöhetnek, de egyelőre erre nem nagyon látok esélyt. Kicsit több fantázia kellene, s egy szimpatikusabb Arthur, hiszen a jelenlegi az egyik legnagyobb negatívuma az alkotásnak. A kezdés nálam csak 5/10, nem hiszem, hogy megvárom a folytatást.


2 responses to “Camelot – 1×01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: