V – 2. évad – korrekt befejezése a sorozatnak?

V – 2. évad
(V)

Őszintén szólva nem hittem volna még a 2. évad elején, de azzal kell kezdenem az írásomat, hogy nem lenne akkora baj, ha lenne 3. szezon is. Ugyanis az idei részeknek az első fele a tavalyi színvonalat idézte, meglehetősen gyengék voltak, azonban a felétől (5-6. rész) egyre érdekesebbé vált a sorozat, és már majdnem eléri a korrekt minőséget, még ha mindig tele is van hibával.

Sok minden nem változott az alapkoncepcióból: a Földre érkezett idegenek, a V-k, még mindig nem örvendenek osztatlan népszerűségnek, ugyanis van egy apróbb csoport, az Ötödik Hadoszlop, aki ellenállásként próbálja gyengíteni őket. Vezetőjük Evans ügynök, akit elsősorban fiának, Tyler-nek a V-szeretete kergeti a papból, ex-katonából, híradósból, illetve renegát V-kből álló csoporthoz. Egyre több minden derül ki cseppet sem békés szándékukról, melyek megvalósításához folyamatosan hozzálátnak. Az emberiség egyetlen reménye ez a csoport lehet.

Sok sebből vérzik a sorozat, kezdve rögtön a forgatókönyvvel. Rettentően kiszámítható, csak nagyon kevés igazi csavar van, amire felkapjuk a fejünket. Ugyan történnek kisebb-nagyobb meglepetések, amiket nem biztos, hogy ki tudtunk volna találni, de nincs valódi megdöbbenés. A történetszálak gyengék, amellett, hogy többségük érdektelen és idegesítő, nincsenek is úgy megvalósítva, ahogy elvárná a néző. Még ha az évad második felére fel is pörögtek annyira az események, hogy legalább folyamatosan történjen valami, a hatás nem tökéletes.

A karakterek butaságaira nem lehet mentség, nem tudnak köréjük olyan jeleneteket varázsolni, ami különösebben megmozgatná az agyat. Lehet, hogy csak az én elvárásaim voltak magasak, de örültem volna több értelemnek akár a történet, akár a figurák terén. Nincs igazi ötletesség, nincsenek kreatív írók – vagy ha vannak, nem mutatják meg igazi tudásukat, mely nagyon ráférne a sorozatra. Pedig végre elérte, amit korábban nem sikerült: legalább minimálisan is megkedveltem az alakok egy részét.

Az utolsó 4-5 részben történt események annyira érdekessé alakították az eseményeket, hogy ne teljes érdektelenséggel fogadjam a finálét, ami korrektül felvezette a következő évad szálait, mely még talán szórakoztató is lehetne – ha berendelik. Érdemes még kitérni a CGI minősíthetetlenségére, mely a záró képsoroknál különösen kitűnt, hogy mennyire borzalmas. Korábban sem volt tökéletes, a hajón játszódó jelenetek hagynak olykor némi kívánnivalót maga után, de a zárás minden eddigit felülmúl.

Nincs túl sok esély a következő szezonra, de nem is különösebben aggódok érte, hiszen ez alatt a 10 rész alatt sem vált kedvenccé. Javult, sokat javult, de még most sem éri el az elvárható szintet. A butaság mellett kevés az érdekes történés, mely nélkül érdektelenné és unalmassá válik. A fináléval együtt az évad nálam 6,5/10, de csak az ARES-nek köszönheti.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: