Episodes – 1×01-02

Episodes – 1×01-02
(Episodes)

Már régóta tudom, hogy a többkamerás szitkomok az igazi zsánerem, a kommersz szórakoztatásban vagyok igazán vevő a komikumra, de ettől függetlenül folyamatosan próbálkozok kevésbé egyszerű poénokat felvonultató sorozatot is megszeretni. Az Episodes tökéletes lehetőség lenne, melyet az első két rész megtekintése közben nem éreztem viccesnek, vagy humorosnak, de mégis folyamatosan vigyorogtam, bár nem talált igazán célba nálam.

Az alapkoncepció szerint egy sorozat háttérmunkálatait követhetjük nyomon az íróik szemén keresztül. Adott Sean és Beverly Lincoln, akik egy Angliában sikeres komédiát – Lyman’s Boys – írnak, kapják is érte a díjakat, és ezen népszerűség után Amerikába hívják őket, hogy készítsék el a remake-t. Azonban nem minden működik ugyanúgy, folyamatosan le kell nyelniük a változtatásokat és kompromisszumokat kell kötniük – már rögtön a főszereplő személyében, akit Matt LeBlanc alakítana.

Egyértelműen insider, tehát tulajdonképpen egy sorozatot láthatunk egy sorozat készítéséről. Ez lehet érdekes, és legfőképpen humoros – hiszen a forgatókönyvírók olyanról írnak, amit nagyon ismernek: önmaguk. Azokat a problémákat vonultatják fel, amelyek őket is zavarják, az Episodes bemutatja, hogyan szívatják és akadályozzák a munkájukat, miközben ő próbálja kihozni a legjobbat a produkcióból, de a csatorna nem engedi.

A tévéképernyőn is érzékelhető mindez, szórakoztató tud lenni a maga különc karaktereivel és képmutató világával, mely igen erős poénforrás, de igazából még sem vagyok teljesen lenyűgözve. Ez a fajta humor nem a kedvencem, kétségtelen, habár ettől függetlenül voltak remek pillanatok a két rész alatt, de kicsit kínos vicceivel nem nyűgözött le. Pedig a hazugságokkal teli, sikerhajhászó és művészetgyilkos környezet sokat segít a mosolygásban.

Egyedi figurái is sokat dobnak az élményen, még ha igazából senkit sem találok különösebben szimpatikusabbnak (talán csak LeBlanc-ot, de ő is inkább csak ismertsége miatt). A színészek jól boldogulnak a karaktereikkel, Matt LeBlanc főszerepében természetesen Matt LeBlanc játszik, mellette a két író Stephen Mangan és Tamsin Greig, mellettük még John Pankow és Kathleen Rose Perkins alakítása fontosabb.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, még ha nekem nem is jött be igazán, mert könnyen el tudom képzelni, hogy másnak tetszeni fog. Egy sorozat egy sorozatról, kicsit kínos és furcsa poénokkal, melyeket végig lehet vigyorogni, de valaki bizonyosan hangosan nevet. Részemről 5,5/10, de ez senkit ne tántorítson el.


One response to “Episodes – 1×01-02

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: