Pretty Little Liars – 1. évad fele – kasza

Pretty Little Liars – 1. évad
(Pretty Little Liars)

Nyári sorozatként indult, abban az időszakban, amikor még a kevésbé jó, kevésbé szórakoztató és élvezetes produkciókat is nézik – hiszen nincs más. Most azonban, amikor az első évad második fele is adásba került, rögtön kiderült, hogy nem tudja megállni a helyét a többi alkotás mellett. Az évad első felét nyáron elnéztem, most már viszont két résznél tovább nem tartottam ki.

A sorozat nem vesztett alapkoncepciójából: négy lány próbál menekülni a múltbéli titkok és rejtélyek elől, azonban nem tudnak, hiszen a titokzatos ötödik lány nevében valaki – egy bizonyos “A” – üzenget nekik, beleavatkozik az életükbe és irányítani próbálja őket. Azonban eközben sem áll le az életük, hiszen mindannyian tinédzserek, ebből adódóan rengeteg problémájuk és szerelmi afférjuk van. Egyikükről kiderül, hogy a saját neméhez vonzódik, a másik egy tanárral kavar, a harmadik a barátja mellett mással is közelebbi viszonyba kerül, míg a negyedik lány a nővére vőlegényeivel is összejön.

Amitől a pilotnál is féltem, az hamar bekövetkezett: a rejtélyek és titkok világa nem lesz elég, hogy kiegyensúlyozza a tiniszappant, a mindenféle kavarásokat, (ál)problémákat, a tinivilág rengeteg lelki gondját és baját. Nem tudnak érdekelni, egyszerűen nem az én műfajom, még ha úgy is veszem észre, hogy próbálják normálisan és nem annyira idegesítően tálalni (több-kevesebb sikerrel). Viszont így a két idei rész (11. és 12.) után felmerült bennem, hogy hova tűntek a szülők? A szezon elején még úgy tűnt, hogy lesz nekik is valami mellékszáluk, de két lány szülei egyszerűen kiléptek a képből.

A karakterek amellett, hogy sablonosak, szerintem túl sokan is vannak, így kellett elég hamar a klisékhez nyúlniuk: melegség, tanár-diák kapcsolat, féltékeny barát. Nem mintha mást várnék, de kibírtam volna, ha ezek kicsit később bukkannak elő. Természetesen azt is tudom, hogy nem lehet a rejtéllyel kitölteni az epizódokat, nincs annyi potenciál a titkokban, még ha elég sok is van belőlük. De így a 1×12 végére már a múltbéli események és különböző szálak sem tudnak igazán lekötni, elvesztettem az érdeklődésemet.

Értem én, hogy nem kellett volna másra számítanom – egyszerűen csak reménykedtem, hogy tudják úgy adagolni a szappant és a rejtélyt, hogy az még számomra is emészthető legyen. Nem tudták, így az évad középén én el is kaszálom a sorozatot, nem látom be, hogy miért folytassam. Erre a 12 részre mondjuk 5/10 pont mehet, nem az én műfajom.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: