Misfits – 2. évad

Misfits – 2. évad
(Misfits)

Az évad kapcsán egy gondolat jut eszembe, hogy mennyire idegesítő egy szezon volt ez. Ezúttal ez a vélemény negatívat jelent, hiszen folyamatosan azon gondolkodtam, hogy miért is nézem egyáltalán a sorozatot. A koncepciót eltolták egy kicsit más irányba, de jelentősen nem változott, és mégsem tudom kedvelni, legalábbis annyira nem, mint legutóbb. Most sem kaptunk többet, mint 7 epizód (a tavalyi 6 után), de őszintén szólva nem hiányzik a folytatás.

Tavaly óta nem tudom mi történt, de amiért akkor szerettem, abból most nem sok van jelen. A karakterek elvesztették szerethetőségüket, tulajdonképpen szívesen utálok majd’ mindenkit. Pedig ilyen tekintetben nem volt változás, talán csak egyszerűen túl sok volt már belőlük. Nem tud igazán érdekelni a sorsuk, a személyi drámákat nem tudták élvezhetően és hatásosan felvezetni, nem ütöttek nagyot. Ehhez sokat hozzájárult az időutazás, mint képesség (a Heroes is belebukott), hiszen ha meghal egy fontosabb karakter, tudom, hogy a következő jelenetben visszamennek az időben valahogy.

Amellett, hogy a drámákat nem lehet komolyan venni és súlytalannak érződnek, történt némi koncepcióváltás is. Nem igazán látszódik a történet egyenes vonala, s még ha van is átívelő szál (mely felkeltette volna az érdeklődésemet, de túl hamar abbahagyták), alapvetően mégis átváltottak az epizodikus történetmesélésre. Minden héten (a nem túl hosszú 7 részes évadnál nem tart sokáig) egy hozzájuk hasonló különleges képességekkel rendelkező ember ellen küzdenek, amolyan “monster of the week” hangulatban. De mindez nem tud eleget adni ahhoz, hogy elviseljem a őrültségeket, melyekkel a sorozat rendelkezik.

Tudom, hogy angliai sorozat, ezért nem várok mást, mint amit meg is kaptam, de mégsem tud érdekelni a szereplők sorsa a környezet és a körítés miatt. Realisztikusnak beállított jelenetek váltják egymást, mely valahol még a való élet is lehetne, de mégsem az, és valójában nem is hiszem, hogy látni akarok ilyesmit (akkor ne nézzem, tudom). A maga mennyiségében a humor és az erős párbeszédek jók voltak, de ez rettentően kevés a jó szórakozáshoz.

Én azt hiszem végeztem is a sorozattal, a következő szezonra már nem vagyok kíváncsi. Érdektelenség jellemzi végig, súlytalan és komolyan vehetetlen eseményekkel, melyhez olyan környezet társul, melyet nem szívesen nézek. Legalább a dumák jók voltak, ha más nem is. 6/10, még ha látom is, hogy miért lenne mindez élvezetes.


One response to “Misfits – 2. évad

  • colorado

    Na, végre egy negatív(abb) vélemény az évadról, csak egyetérteni tudok. Egyáltalán nem éreztem javulást az első évad után, sőt. A 7 részből 6ot megnéztem már, viszont nem érzek késztetést h nekiálljak az uccsó résznek, pedig az utóbbi 2 hétben ugye nem volt sok néznivaló..:/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: