Pancser Police – zsarufilmek paródiája

Pancser Police
(The Other Guys – 2010)

Rögtön kezdhetném azzal, hogy a meglepően furcsa magyar cím ellenére is megéri megnézni a filmet, de ez nem biztos, hogy így van. Meglehetősen közepes alkotás, amolyan buta amerikai akció-vígjáték amely szerez néhány kellemes percet, de a jövő hétre már el is felejtem. Kicsit keveselltem a humort, de akciót legalább kaptunk, s végre nem vette magát komolyan a film, így még szórakoztatni is tudott.

Danson és Highsmith igazi zsaruk: a város hősnek tekinti őket, elkapják a rosszfiúkat, még ha kockáztatni is kell az életüket. Azonban a film nem róluk szól, sokkal inkább a parancsnokságon a gépük mellett ülő két alakról: Allenről, aki még egyszer sem sütötte el a fegyverét és jobban szereti a papírmunkát, mint az akciót és Terry-ről, akinek túl gyorsan sült el a fegyvere, ezért lefokozták. Azonban a sors eléjük sodor egy nagy ügyet, amit nekik kell felderíteniük.

A film valószínűleg soha nem lesz klasszikus, de önmagában mégis lehet élvezni. Ezerszer látott formulák, közhelyek és sablonok jellemzik, de nem veszi magát komolyan, nem akar sem újat, sem eredetit alkotni, inkább csak elszórakoztatni a maga másfél órájára. Az akció része nem vérzik, hiszen oldschool üldözések és robbantások váltják egymást, olyan eltúlozva, hogy nem lehet komolyan venni a jelenetek nagy részét, így mindez csak tovább fokozza a vígjátékot.

Humorban sincs hiány, hiszen jut elég a jelenetekbe, de mégsem elég. A film közben előfordulnak üresjáratok és unalmas percek, a forgatókönyvírók nem adtak elég alapanyagot a produkcióba, pedig vannak jobban sikerült pillanatai is. Mégis túlerőbe kerülnek az önismétlések és a furcsa jelenetek, amelyek az amerikai humort tükrözik, így nem biztos, hogy mindenki jól tud szórakozni. Korrekt zsaruparodizálás a végeredmény, de ez nem lesz elég a film végéig.

A színészekre nem lehet rosszat mondani, ismert neveket szedtek össze, akik elég profinak bizonyultak vígjáték téren. Will Ferrell és Mark Wahlberg a főszereplők, főleg utóbbinál meglepő a jobb teljesítmény, hiszen nem szokott ilyen alkotásokban játszani. Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson a két sztárzsaru, Michael Keaton pedig a parancsnokuk, de még feltűnik Eva Mendes, Rob Riggle, és Damon Wayans Jr. is.

Nem lett rossz film, de kiemelkedő sem. Nem annyira szórakoztató, mint a Due Date, sokkal inkább egyszer nézhető, de legalább lehet jókat nevetni az akciókon és a poénokon. Ha az előbb említett film 7 pont, akkor ez csak 6/10, de a megnézését nem bánom.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: