Weeds – 6. évad

Nancy ül a fűben – 6. évad
(Weeds)

Mégis mi történt idén a Weeds-ben? Illetve nem is, inkább úgy kérdezem, hogy eddig mi volt a sorozattal? Ugyanis ebben az évben rendkívül élveztem a füves kalandokat, s az igazság az, hogy visszatért az első néhány évadban megismert hangulat és fergeteges szórakozás. Ugyan az elmúlt két-három szezon nem sikerült túl fényesen, de hajlandó vagyok elnézni, ha jövőre is folytatódik ez a minőség.

Szeretnék spoilermentes maradni, így csak nagy vonalakban írok a történetet. Tulajdonképpen nem is lenne szükséges, hiszen ahogy megszokhattuk, a Botwin család minden elképzelhető zűrbe és bajba belekeveredik. Ezúttal is megpróbálkoztak egy jelentős váltással, s még ha az évad vége táján olyan érzésem is volt, hogy megijedtek; mégis jól sikerült, hiszen folyamatosan történtek események és állandóan haladt valamerre a sztori, így biztosítva volt, hogy nem válik unalmassá, mint az előző évadokban megtette.

Valójában nem is tudnék visszaemlékezni egy fáradtabb vagy kevésbé szórakoztató epizódra sem. Remekül sikerült évad volt, minden rész tartogatott magában élvezetet és humoros pillanatot. Szerencsére idén sem erőltették a drámát, noha voltak komolyabb pillanatok, de még sem ezen volt a hangsúly, sokkal inkább a poénokon, a komédiába illő szituációkon és humoros párbeszédeken.

A mexikói irányvonal minimálissá szűkítése a  lehető legjobb ötlet volt a forgatókönyvírók részéről, Esteban nélkül szórakoztatóan működött a sorozat. Még ha az évad végére némileg megijedtek a saját vonaluktól a készítők, így is jól jött ki a lépés. A finálé kellemes perceket hozott, olyan utolsó pillanattal, amire már nagyon régóta várok. Lehet reménykedni, hogy marad a minőség? Jövőre kiderül.

A karakterek ezúttal nem jelentettek terhet, tudtak köréjük épelméjű történeteket írni, s ezek közül egyik sem volt üresjárat vagy unalmas. Elfelejtették végre a Celia-vonalat, és végre a Botwin családra (és Dougra) koncentráltak. Shane 5 évad után végre értelmet nyert és az eddig feleslegesnek ható karakterét normálisan kiépítették. Silas, Andy és még Doug is jó pillanatokat kaptak, nem volt annyira erős a karakterizálás velük, pont eleget foglalkoztak velük. Nancy pedig maradt önmagának, de ezúttal a hisztis és szeszélyes nő is megfelelő volt.

Nem mondom, hogy tökéletes évad volt, de a sorozat visszatalált önmagához. Nem az eddigi vonalon indultak tovább, ami rengeteg nagyszerű pillanatot eredményezett. A humor a Weeds legnagyobb erőssége, ezt idén ki is használták, még ha a drámai vonal is itt-ott megjelent. Én is kicsit sokallom, de én megadom az évadnak a 9/10-et. Legyen jövőre is ilyen.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: