Terhes társaság – ami a Másnaposokba nem fért bele

Terhes társaság
(Due Date – 2010)

Szerintem kicsit be lett kategorizálva a film. Mindenhol úgy hirdették, mint a Másnaposok rendezőjének új filmjét, ráadásul az egyik főszereplőt is úgy reklámozták, mint “a vicces pasi a Másnaposokból”. Így nem olyan nagy csoda, hogy én az előbb emlegetett filmhez hasonló humorparádét és remek szórakozást vártam, de csalódással kellett tapasztalnom, hogy erről szó sincs. Nem rossz film a Due Date, de nem is az év vígjátéka.

A film egy utazás története. Peter Highman felesége hamarosan világra hozza kisbabájukat, és a férj gyorsan haza szeretne repülni Amerika másik feléből. Szerencsétlenségére azonban a reptéren összefut Ethan Tremblay-vel, aki miatt nem teheti meg a hazafelé tartó utat repülővel. Együtt vágnak útnak az autópályán, azonban ahogy lenni szokott, a közös autókázás közel sem zökkenőmentes.

Klasszikus road movie-ról van szó, én kimondottan szeretem a műfajt, feltéve, ha jól van megvalósítva. A Terhes társaság esetén sincs különösebb gond, hiszen jól lehet szórakozni és élvezni lehet az ökörködéssel töltött perceket, de a film másfél óráját nem sikerült ilyen pillanatokkal kitölteni. Jutott minden 10 percre egy-egy nagyobb poén, de ez kevésnek bizonyult és a maradék időben sokszor vontatottá és erőltetetté vált a hangulat. Nem mindig volt elég vicces, s ez rányomta a bélyegét a légkörre.

A másfél órát nem tudták kihasználni, nem volt elég muníciójuk a forgatókönyvíróknak, pedig egy feszesebb vágás használt volna. Kénytelenek voltak drámaibbnak tűnő jeleneteket is bevetni, de ezek csak még jobban megtörték az egyébként is gyakran unalomba fulladó atmoszférát, ráadásul a férfibarátság enyhén közhelyes pillanatai tovább gyengítették a néha azért jónak tűnő hangulatot. A két karakter bohóckodásában nem volt probléma, egyszerűen csak nem írtak nekik folyamatosan olyan jeleneteket, ami el tudta volna vinni a hátán a produkciót.

Ez nem a színészeken múlott, a két főszereplő profin oldotta meg feladatát, mindketten könnyedén alakították a figurájukat. Robert Downey Jr. adta a film alapját, humoros, de néha tahó szerepével jól elboldogult.  Zach Galifianakis pedig az utóbbi időkben több hasonló karaktert is bemutatott, kicsit talán kibújhatna ebből a skatulyából, még ha jó is benne. A többiek mellettük jól tudtak asszisztálni, hiszen a két fontosabb mellékszereplő Michelle Monaghan és Jamie Foxx volt.

Nem rossz film, a 100 perc többségében lehet szórakozni, még ha vannak gyenge pillanatai is. A néha leülő hangulatot jól tudják kompenzálni a profi színészek, de azért nem tökéletes vígjáték. Ráfért volna még némi ötlet, vagy legalábbis egy nagyobb vágás, így csak a közepesnél némileg jobb kategóriába fért bele. Pontszámilag nálam 7/10. Legközelebb kevesebb szirupot és több poént.

Reklámok

One response to “Terhes társaság – ami a Másnaposokba nem fért bele

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: