Boardwalk Empire – 1×01

Boardwalk Empire – 1×01
(Boardwalk Empire)

Az HBO már a The Sopranosszal bebizonyította, hogy a maffiózós témában remekelni tud, s miután az előbb említett sorozat néhány éve véget ért, adott volt a lehetőség a következőre. Ezúttal is igazi gengszterek a téma, s a témában mesternek számító Martin Scorsese a nevét és a rendezői tehetségét is hozzáadta a produkcióhoz. A végeredmény nem adhat okot csalódásra: nagyszerűen kiszámított, minőségi és profi lett az első epizód, az évad egyik legjobbja.

Az első világháború után, de még a második előtt volt Amerikának egy időszaka, amikor bizony nem a legtisztességesebb és a legbarátságosabb éveket élték. A kormány bevezette az alkoholtilalmat, ezáltal remélve egy jobb világot, de szesz továbbra is kapható, hiszen a gengszterek üzlete most virágzik ki. Ezt az időszakot mutatja be a sorozat, azt az időt, amikor még Al Capone is csak egy sofőr volt a nagymenő maffiózók között.

Részletes kidolgozás, nagy hatású és profin megvalósított jelenetek, illetve komor hangulat jellemzi végig a 80 perces kezdő epizódot. Az HBO megint egy nagyszerű sorozatot mutatott be, szinte tökéletesre sikerült a pilot. Talán az egyetlen problémám a túl jó kivitelezés miatt merült fel. Végig kicsit mű, kicsit túl profi érzetem volt, nem érzetem igazán a kellemes légkört, noha a ’20-as évek nem voltak annyira barátságosak. De ez már legyen az én gondom.

A szereplők is jól lettek felépítve, folyamatosan boncolják őket és megismerjük a jellemüket és motivációikat, de egyikük sem tud közel kerülni hozzám és nem válnak szerethetővé, ezáltal némileg elvesztem az érdeklődésemet a sorsuk iránt. Ez viszont gond, de ezen kívül más hibát nehéz lenne felhozni, ugyanis túl vagyok már a következő epizódon is, de ugyanilyen minőségin oldották meg.

Egyik szerep sem könnyű, de a színészeket is jól összeválogatták. A húzónév egyértelműen Steve Buscemi, aki elbír az egyébként nem egyszerű karakterével. Mellette a másik főszereplő Michael Pitt, aki ha nem is túl szimpatikus, de azért jó színész. Stephen Graham, Michael Stuhlbarg, Vincent Piazza és Kelly Macdonald tűnik még fel részről részre.

Nem tudok túl sokat írni róla, hiszen látni kell. Remekül összerakott sorozatról van szó, amely szerintem később sem veszít profizmusából és jó minőségéből. Az év egyik legjobb újonca, melyet reményeim szerint még sok évig élvezhetünk. Érdemes bepróbálni, nekem 8,5/10 a kezdő epizód.


2 responses to “Boardwalk Empire – 1×01

  • nyuszisz

    Most ez az egyik kedvencem, szerintem többet ér 8,5 pontnál 🙂 A Sopranos utódának szánták, nekem jobban tetszik, bár nem lehet egészen összevetni őket. Remélem hosszú életű sorozat lesz.

  • Dominik

    Nekem azért még a The Sopranos jobban tetszik, bár lehet még jobb a Boardwalk Empire is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: