Into the Wild Green Yonder – Futurama filmek

Into the Wild Green Yonder
(Into the Wild Green Yonder – 2009)

A Futurama sorozatot 5 évad után kaszálta el a Fox, de a készítők nem adták fel, és 4 filmet is bemutattak. Azóta a sorozat újjáéledt, s én úgy döntöttem, hogy bepótolom a filmeket is. Az utolsó az Into the Wild Green Yonder, de úgy általánosságban beszélek a produkciókról, hiszen túl sok különbség nincs köztük, elég hasonlóak. Egyik sem rossz, egyszerűen csak egy idő után már nem humoros.

A sorozatban már megismert futárszolgálat csapatát követhetjük most is nyomon, azonban most a környezetvédelem is képbe kerül. Amy édesapja, aki a fél Mars birtokosa, úgy döntött, hogy egy galaktikus golfpályát készít, ezért a fél galaxist, annak minden élővilágával együtt elpusztítja. Ezt akarja Leela megakadályozni, miközben Fry belekeveredik egy gonosz összeesküvésbe, mely a világ élőlényeinek sorsát befolyásolhatja.

A szokásos agymenés a történet, nem is vártunk mást. Azonban a Futuramával az a gond, hogy ami működik a 20-30 perces sorozatban, az másfél órában nem biztos, hogy fog. A rövid játékidejű epizódok nagyszerűek, ekkora adagolásban az agymenések kimondottan szórakoztatóak. De ha ezt már háromszor ennyi ideig kell hallgatni és nézni, az már közel sem lesz olyan élvezetes. Lehet, hogy három fél órás darabban kellett volna néznem?

Maga a humor ezért lesz egy idő után fárasztó, pedig kicsiben nagyon lehet nevetni. A többféle poénok keverednek, a fizikaitól az utalásokig, és ezek el is érik a céljukat – egy ideig. Utána már csak mosolyogni lehet, illetve nyugtázni, hogy “ez itt most vicc volt, de nevetni már nem tudok rajta”. Ezért kicsit sajnálom a filmeket, hiszen mind szórakoztatott fél óráig, utána már csak fáradtan vigyorogtam legfeljebb.

Érdemes egyébként megnézni őket, de egyben nem tudom ajánlani. 4 film, mind másfél órás, az legalább 12 sorozatepizód, ilyen bontásban szerintem sokkal élvezetesebb lesz. Én már későn jöttem rá, talán majd az újranézésnél. A pontok 7-8 között mozognak, az Into the Wild Green Yonder legyen 7,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: