No Ordinary Family – 1×01

No Ordinary Family – 1×01
(No Ordinary Family)

Ez az epizód a vártabb pilotok közé tartozott, hiszen az alapfelállás elég jónak tűnt, és meg van a lehetőség egy hangulatos sorozathoz. A 40 perc elteltével állíthatom, hogy a várakozásaim beigazolódtak, és az első rész az év eddigi egyik legjobb kezdő része lett nálam, s még ha voltak is kisebb-nagyobb hibák, el tudtam őket nézni, elvégre a családi szuperhősös sorozat hangulata kárpótolt.

Az alapkoncepció szerint adott egy nem túl összetartó család. Az anya karrierista, nem nagyon ér rá foglalkozni a gyerekeivel, akikből akad kettő is. A lány a klasszikus párkapcsolati problémákkal küzd még az első alkalom előtt, míg a fiú tanulási zavarban szenved. A családfő próbálná összekovácsolni a családot, de a régi tűz már nem a régi, így el is határozza, hogy közös utazásra mennek. Brazíliában azonban repülőgép szerencsétlenséget szenvednek, amitől különleges képességeket kezdenek felfedezni magukon.

A Pixar-féle animáció, A hihetetlen család lehetett az alapja, hiszen elég hasonló alapszituációt mutat be. Már a filmben is működött, és itt is tudták hozni a kellemes szórakozást. Látszik, hogy merre fogják tovább vinni a sorozatot, legalábbis a háttérben már körvonalazódik egy érdekes kis összeesküvés, még ha az nem teljesen világos, hogy mennyire tervezik bevonni a nyilvánosságot. A pilot egy terapeutánál való beszélgetésként zajlott le (mint a The Sopranosban), remélem, hogy ezt a későbbiekben is tudják valamennyire folytatni.

A karakterek is korrekten ki lettek bontva, amennyi időt az első rész adott, azt ki is bontották. A családapa és a feleség közti probléma normálisan lett felépítve, a gyerekek még elég semmilyenek, de lehet, hogy később még jutunk velük is valamire. Főleg a fiúval nem tudtak még mit kezdeni, hiszen a lányról a párkapcsolata miatt megtudunk ezt-azt. Mellettük még akad egy-egy barát, a férj és a feleség részéről is, plusz a rendőrőrsön is összehoznak valamit talán.

Az effektek minőségi néha okot adhatna a panaszra, elvégre használtak belőlük bőven. A színészekkel nem volt különösebb gond, a családapa elég szerethető, Michael Chiklis jól adja elő magát. Julie Benz klasszikus anya színész, már a Dexterben is kellemes volt nézni az előadását, noha nála a szuperhősszerep kicsit furcsa. A Weeds Conradja, Romany Malco,  pedig itt is mellékszereplőt alakít, nem is olyan vészesen. Autumn Reeser és Stephen Collins szintén mellékalakonként vannak jelen.

A hangulatos szuperhősös világ mellé társul némi bűnüldözés és egy kevéske dráma is, ha ezt így meghagyják, nem lesz nagyobb gond. A humor különösen tetszett néha, jól kisegítette a néha unalmassá váló atmoszférát. Ettől függetlenül megadom a 7,5/10-et, remélem, hogy ez kitart év végégig is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: