Hawaii Five-O – 1×01

Hawaii Five-O – 1×01
(Hawaii Five-O)

Nem nagyon tudom, hogy mit vártam a sorozattól, ugyanis nem szokásom túlzottan sok krimit nézni, főleg nem hetente. A Hawaii Five-O-val sincs más helyzet, hiszen őszintén szólva nem látom, hogy mitől lenne több, mint egy NCIS:LA, nem látok benne túlzottan sok újdonságot. Profin kivitelezett, szórakoztató és jó, amiért már ajnározni lehetne, de engem annyira nem kötött le. Majd magyarul folytatom talán, ha behozzák a csatornák.

Klasszikus epizodikus történetről van szó, amelyben egy csapat hétről hétre rosszfiúkkal küzd meg, de ezúttal Hawaii-on. A csapat vezetője volt katona, de egy szörnyű eset után elkezd nyomozni a bűnösök után, de egyedül nem sokra képes. A sziget kormányzója segítéségét ajánlja fel, hogy hozzon össze néhány embert, akikkel meg tudja tisztítani a szigetét. Az gyilkos keresése közben összeszedi csapatának tagjait: egy családos nyomozót, egy korrupcióval vádolt ex-rendőrt és egy frissen végzett rendőrlányt.

Nincs semmi gond a sorozattal, korrekten lett összerakva. Pörgős akciók követik egymást, s még ha az összekötő párbeszédekre ráférnek egy alapos átírás, összességében pozitív a mérleg. Jobb akciósorozat lehetne, mint a Nikita, már csak azért is, mert sokkal jobbak a harci jelenetek. Lövöldözés állandóan, robbantások és összetört kocsik, nem nagyon spóroltak, de ez a következő részekre bizonyosan kevesebb lesz. Azonban semmi újat, semmi maradandót nem tudtak alkotni, egyszerűen csak átlagosan jó volt.

A karakterek meglepően rendben voltak, főleg a két főszereplő között remek az összhang, már az első perctől fogva nagyszerűen lettek egymásra hangolva. Kölcsönös ellenszenv, tele ugratásokkal, majd a végére egy kis fejlődés is, ez jó volt így, s nem lenne baj, ha az előbbiekből nem vennének le a következő epizódokra. A többiek is jól illeszkednek a duóhoz, noha a lány még nem sokat szerepelt, de úgy hiszem, hogy őt is jól be tudják írni. A bűnözők is érdekesek lesznek, hiszen nem túl nagy ez a sziget, így kvázi mindenki ismer mindenkit, így érdekes alapszituációval nézhetünk szembe.

Ami a leggyengébb volt, az talán a CGI, ami többször is nagyon kilógott (konkrétan felröhögtem az esőnél a napsütésben), de később talán erre is kicsit ráfeküdnek. Pedig maga a helyszín szép, hiszen mégis csak Hawaii, az emberek este a végtelen tengert bámulják egy üveg sörrel a kezükben. A színészgárda jól lett összeválogatva, leginkább ismertebb sorozatos arcok, mint Alex O’Loughlin (Moonlight, Three Rivers), Scott Caan, Daniel Dae Kim (Lost) és Grace Park (BSG, The Cleaner).

Még egyszer muszáj megismételnem, hogy a Hawaii Five-O kimondottan jó, ha valaki vevő a műfajra.  A Nikitánál például mindenképpen jobban ajánlanám. Engem nem hozott lázba a 40 perce alatt, akármennyire minőségien is hozták össze az akciózást. Részemről 5,5/10, én nem folytatom tovább, nincs benne plusz.


3 responses to “Hawaii Five-O – 1×01

 • Desmond Wallace

  Engem se hozott lázba, pedig kimondottan jó volt a pilot.
  Az eső nem esőgéppel lett itt előállítva? Egyébként engem is nagyon idegesít mostanában az ilyesmi.

 • Dominik

  Szerintem volt CGI-eső is, legalábbis nagyon nem hatott valószerűnek.

 • sajtosrolo

  Egyetértek a pozitívumokat illetően. De én nézni fogom, a 2. rész se volt rossz, a karaktereket pedig hamar megkedveltem.

  Ilyen cgi dolgok nekem nem tűnnek fel. olyat sose vennék észre, hogy ez az eső nem is esik igazából 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: