Nikita – 1×01

Nikita – 1×01
(Nikita)

Azok közül a sorozatok közül, amelyeket terveztem bepróbálni, őszintén szólva a Nikita érdekelt a legkevésbé, annak ellenére, hogy a sokaknak az egyik legvártabb őszi premier. Talán az érdeklődés hiánya miatt, de az akciósorozat különösen nem nyert meg magának, voltak részek ahol untam, annak ellenére, hogy korrekt munka. De nem nekem való, nem tudott lázba hozni.

Nikita halálbüntetését töltené le, amikor egy titkos szervezet egy második lehetőséget ajánl neki: dolgozzon nekik és megmentik. Bérgyilkosnőt faragnak belőle, azonban nem tud azonosulni a szervezet gondolataival és megszökik. Itt veszi fel a sorozat a fonalat, Nikita szökésben, s az az egyetlen célja, hogy tönkretegye a Divisiont. Emellett egy újonc lány is csatlakozik, akit végigkövetünk, hogyan is faragnak valakiből vérprofi gyilkológépet.

Nem mondom, hogy nem lesz izgalmas, mert a lehetőség meg van benne. Pörgős akciók és némi összeesküvés a háttérben, ezt garantálhatná a Nikita, s az első részben többé-kevésbé meg is valósítja. S akkor miért fanyalgok? Én magam is ezen tűnődök, ugyanis akármennyire is korrekt munka volt, engem nem tudott meggyőzni. A párhuzamos történetvezetés elsőre elég furcsa volt, hirtelen nem igazán esett le, hogyan is tervezték ezt, de a végére azért összeállt a kép, elvégre egy messziről kiszagolható meglepetést is kaptunk a pilot végén.

A karakterek elég sokfélék, elsőre talán túlságosan is. Ott vannak az újonc sablonos társai, a főnök, s az alfőnök, de még a sminkes csaj is, aki biztos, hogy a későbbiekben még jut valamilyen szerephez. Sok fantáziát egyik figura sem kapott, inkább csak az átlagos szinten maradnak meg, noha reménykedem, hogy későbbiekben még a többiekre is fektetnek hangsúlyt, mivel az első rész elég kétsíkú volt e téren, a két főbb szereplő vitt mindent, a többiek meg asszisztálnak hozzá.

A színészi gárda is elég furcsa, legalábbis a Nikitát alakító Maggie Q nem egy olyan hölgy, akiről elhisszük, hogy két vállra fektet egy izomembert, s ha még lövöldözni lő is, de nem gondolnám róla, hogy eldob úgy egy kést, hogy tövig beleálljon az ellenség szívébe. Lyndsy Fonseca már korrektebb, de néha még nála is csak néztem. A többiek inkább csak kisebb sorozatos arcok, név szerint Shane West, Aaron Stanford, Ashton Holmes és Xander Berkeley.

Nem volt rossz az első rész, meg van benne az, amit elvárna az ember tőle, de nekem sótlan és túl profi munka volt. Nehéz megmagyarázni, egyszerűen nem tud érdekelni a törékeny lányka további gyilkolása. Pedig érdemes bepróbálni, mert mindenkinek tetszhet, de nálam csak 5/10. Nem maradok, kevésbé érdekel, mint a Hellcats.


3 responses to “Nikita – 1×01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: