Hellcats – 1×01

Hellcats – 1×01
(Hellcats)

Az év első újonca, amit láttam. Nem kezdtem neki túl nagy várakozással, sőt, épp ellenkezőleg, hiszen tinisorozat, meg pomponlányok, mindez a CW-n, ráadásul a legtöbben nem szerették. Talán pont emiatt volt, hogy pozitívan csalódtam, ugyanis nem annyira borzalmas. Guilty pleasure kategóriába esik nálam, hibái (amiből van bőven) ellenére is nézhető, noha különösen nem is rajongok érte.

Az alapsztori szerint van egy fiatal egyetemista lány, Marti, aki nem él a leggazdagabb körülmények között, mindenhova biciklivel kell járnia (s még CRT tévéje van!), de az ösztöndíj nélkül az egyetemre se járhatna. Azonban kiderül, hogy ezt is elvették tőle, s az egyetlen lehetősége, ha más pályázati lehetőség után néz. A pomponlányok között éppen üresedés van, nem túl lelkesen jelentkezik is, annak ellenére, hogy a csapatban sokan nem szívesen látják.

Nagyon olyan, mint a csatorna többi sorozata. Nekem sem a Gossip Girl, sem a 90210 nem tetszett, a tavalyi Melrose Place-be már bele sem fogtam, a Hellcats is csak azért kapott tőlem egy esélyt, mert ez az első premier, s a héten még nincs nagyon mást nézni. Azonban legnagyobb meglepetésemre, sikerült felmúlnia a várakozásaimat. Ez nem azt jelenti, hogy jó lenne, csupán azt, hogy nézhető. Természetesen tele van közhelyekkel, nagyon hamar ki lehet találni a fordulatokat, kvázi lehetne vázolni az évad teljes menetrendjét, látszik, hogy ki kivel fog összejönni, nagy újdonságokat nem szabad várni.

Ehhez igazodnak a karakterek is, sok változatosságot nem sikerült beléjük csempészni. A főszereplő lány az egyedüli szimpatikus, de ő is csak a jól előadott cinizmus miatt, illetve a szájába adott korrektebb poénok miatt. A “csak haver” kategóriába eső barátja, a szurkolólányok teljes bagázsa az ellenségekkel és az áskálódásokkal, illetve a mellette kiállók is ezerszer látott figurák, noha ennek ellenére viszonylag elfogadhatóan működnek, de aki unja ezeket, az hozzá se kezdjen, nem fog semmi újat kapni. Csapaton belüli intrikák, szerelmi sokszögek az ifjak között és a tanárok köreiben is, valamint giccses egymásra borulások várhatóak.

Zeneileg meglepő volt az egész, ez is már-már CW védjegy, hiszen folyamatosan szól valami a háttérben, ami általában egy átlagos (vagy az alatti) popszám, nem lesz emlékezetes, nem vezet fel semmit, még a köztük lévő átmenet is zavaró néha, egyszerűen csak ott vannak, funkciótlanul. A színészi gárda különösebben nem brillírozik, a főszereplő Alyson Michalka nem túl szimpatikus, csak a karaktere miatt lesz érdekesebb. Mellette az ismertebb Ashley Tisdale (High School Musical), akire illik az áskálódó szerep, mást nem is tudna hozni. Matt Barr, Jeff Hephner, Aaron Douglas és Gail O’Grady alkotja a körítést.

Bevallom, azért nincsenek nagyon negatív érzelmeim utána, guilty pleasure, de tudom, hogy mi vár rám a következőkben, és nem hiszem, hogy kíváncsi lennék rá. Egy részig érdekes volt, de nem létezik, hogy egy évadon keresztül ezt nézzem. Pontszámilag 5/10, nem az én ízlésem. Nagy adagnyi Glee-érzetem volt utána.


2 responses to “Hellcats – 1×01

  • sajtosrolo

    “A főszereplő lány az egyedüli szimpatikus” – itt jól meglepődtem, aztán tovább olvastam.:) Így majd’ egy hét távlatából egyre pocsékabbnak tűnik, pedig közvetlenül utána még nem tűnt annyira rossznak. Visszatért a 90210, amit mindig nézek, a mellé még egy tinisorozat, amelyik olyan mint ez, nem hiszem, hogy elfér.

  • nyuszisz

    Nekem pont a cinizmus miatt most nem volt szimpatikus a főszereplő. Mondjuk nekem sem volt hatalmas csalódás, mert nem olvastam jót róla előtte sem. Lehet még majd egy-két részt megnézek, de nem biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: