Persons Unknown – 1. évad

Persons Unknown – 1. évad
(Persons Unknown)

A sorozat nem indult rosszul, de az első három rész után folyamatos lejtmenetnek lehettünk szemtanúi. A végére ugyan még valamennyire összekapta magát, de a Persons Unknown megvalósítása meglehetősen gyengére sikeredett, annak ellenére, hogy jobb forgatókönyvírókkal, több ötlettel és kreativitással sokkal élvezhetőbb 13 részt láthattunk volna. Nem így történt, ezért nem is mindig szórakoztunk jól.

7 embert, mindenféle kapcsolat és összefüggés nélkül elraboltak. Egy külön városkát rendeztek be a számukra, amelyben csak ők (és a kiszolgáló személyzet) laknak, cserébe viszont mindenük megvan. A rablók nem jelentkeznek, viszont kamerákkal figyelik őket, s teljes kétségbeesésben élik napjaikat. Mindez idő alatt San Franciscoban egy újságíró, és főszerkesztője felfigyelnek az eltűnésekre, és elkezdenek nyomozni az ügy után. Azonban a háttérben valami nagyobb zajlik, amit egyikük sem gondolt volna.

Izgalmas alaphelyzettel indul a sorozat, ami rengeteg lehetőséget hordozna magában. Ezt az első néhány részben el is kezdik kibontakoztatni, kimondottan érdekes és izgalmas eseményeket mutatnak be, főleg az áldozatok ellen alkalmazott pszichológiai hadviselés következtében, azonban az idő elteltével ezek egyre jobban eltűnnek, de a helyüket csak unalmas üresjáratok és felesleges pillanatok veszik át. Az újságíró nyomozása viszont az elraboltak szerencsétlenkedésével ellentétben egyre érdekesebbé válik.

A karaktereket próbálják árnyalni, noha ez nem mindig sikerül. Mindegyikük mögé helyeznek izgalmasnak látszó történetet, de ez nem mindenkinél lesz sikeres. Néha csak simán nem elég jó a háttér, máskor meg nem mondanak el elég információt ahhoz, hogy komolyan vehessük. Talán egyedül Charlie Morse figurája az igazán jó. Emellett a nagy rejtéllyel csak a végén kezdek el normálisan foglalkozni, ami jó néhány szórakoztató jelenetet eredményezett, de az írók több évadban gondolkodtak, így közel sem kapunk mindenre választ.

A vizuális megjelenítésre, vagy éppen a színészekre nem lehet panasz, nem sokat mutattak, de azt korrekten oldották meg. A stáb főbb alkotói Jason Wiles és Daisy Betts, mellettük megjelenik még Chadwick Boseman, Tina Holmes, Alan Ruck, Kate Lang Johnson és Sean O’Bryan is. Viszont végig zavaró volt, hogy két elraboltat kiemelnek, főszereplővé tesznek, és a többiek asszisztálnak a közjátékukhoz, noha sokszor több lehetőség van bennük.

Nem mondom, hogy rossz sorozat, mert nyári szórakozásra elég jó. Azonban nem szabad világmegváltást sem várni, hiszen sokszor gagyi, mitöbb, határozottan rossz lesz. Jobban is sikerülhetett volna a sorozat, nem sajnáltam volna, ha így lesz, de ezzel kell beérnünk. Részemről 5/10 az évad, úgy tűnik, hogy nem is lesz több.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: