A szupercsapat – szórakoztató popcorn-mozi a javából

A szupercsapat
(The A-Team – 2010)

Bevallom, ez nekem tetszett. A nyár egyik legszórakoztatóbb filmje az agyatlan akcióvígjáték kategóriában, s ha talán nem is a legjobb alkotás, mégis, a maga 120 percében folyamatosan élveztem. A sokak által ismert sorozatból készült, de adaptációnak is kimondottan jó, még ha nem is hozza vissza teljesen a sorozat hangulatát, viszont önmagában is jól szórakoztat. Kicsit elszállt és őrült, meglehetősen túlzó és realitást nélkülöző, de kiváló popcorn-mozi.

A történetből megismerhetjük, hogyan is lett a 4 katonából a szupercsapat. Az összeismerkedésüket Mexikóban hosszú katonai élet követte, ahol ők lettek a legjobb csapat. Azonban, ahogy szokott lenni,  belekeverednek Bagdadban egy pénzmosási akcióba, és bajba sodrónak a CIA segítségével, megjárják a börtönt és hatalmas akciókat eszelnek ki.

Teljesen agyatlan szórakozás a film, mindenféle realitástól mentes, komolytalan, elrugaszkodott és őrült. Tele képtelenségekkel, amit remekül előadott, pörgős akciókkal fokoznak. A párbeszédek ütősek, hatalmas beszólásokkal és utalásokkal a régi sorozatra. Mindamellett tele van közhelyekkel és gyorsan kiszúrható sablonokkal, valamint furcsán előadott bölcsességekkel, de nem tud zavarni, mert a körítés pazar, csak hátra kell dőlni és élvezni az őrült akcióvígjátékot.

A karakterek jól lettek megalkotva, noha volt honnan építkezniük. Az agyafúrt és szivarozó Hannibal, a nőcsábász  Szépfiú, az erőszakos és morcos Baracus, de a bolond Murdock is tökéletes adja az elvárt figurát, az őrült és komolyan-vehetetlen, de önironikus alakot. Súlytalan és látvány-orientált akciókkal van tele, de  a látványi résszel nincs gond, hibátlan a CGI. Az operatőri megoldások nekem túlságosan modernek, a kusza és kapkodó kameravezetés nem igazán tetszett.

A komorabb Hannibalt előadó Liam Neeson jól alakított, de senkire sem lehet mondani, hogy rossz lett volna. Bradley Cooper remek Szépfiú volt, Quinton ‘Rampage’ Jackson tudja helyettesíteni Rosszfiúként Mr. T-t., de még Sharlto Copley sem volt rossz Murdock. Egyedül a szép Jessica Biel volt kicsit erőtlen, de őt nem a színészi tehetsége miatt szeretjük.

Folyamatosan pörög, percnyi nyugtunk sincs, hiszen a jó dialógusokkal és ütős akciókkal tarkított Szupercsapat nagyszerű nyári popcorn-film, amiben ugyan van hiba bőven, de még sem tud igazán érdekelni, hiszen végig szórakoztam a film alatt. Soknak érzem, de legyen 8/10 pont.


4 responses to “A szupercsapat – szórakoztató popcorn-mozi a javából

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: