Szitkomfinálé V.: 100 Questions – 1. évad

100 Questions – 1. évad
(100 Questions)

Tavaly, az évad végén ezt a szitkomot vártam legjobban a komédiák közül, azonban már a pilotnál is észre kellett vennem, hogy ez bizony nem teljesítette a várakozásaimat, noha nem tudom pontosan, hogy mit is vártam. Szerethető szituációs komédia, így nyáron elmegy a gyenge kínálatban, azonban nincs olyan különlegesség, egyediség, ami miatt azt mondanám, hogy szeretnék belőle többet, mint ez a 6 epizód.

Pedig tényleg csak 6 epizód volt az évad, s ezalatt nem is sok minden történt. Arra az alapkoncepcióra építkeztek, hogy a főszereplő hölgy, Charlotte Payne, társat keres egy erre szakosodott vállalat segítségével, ahol is, feltesznek neki 100 kérdést, hogy megismerjék. Char pedig szorgalmasan elmesél minden egyes kérdéshez egy történetet, melyekben fontos szerepet játszanak a barátai, Wayne és Mike, valamint Jill és Leslie. Megkérdezték az egyéjszakás kalandokról, a romantikáról, de a rossz fiúkról is.

Ezek a kis epizódtörténetek önmagukban elegek lehetnének ahhoz, hogy kellően humoros, szerethető és szórakoztató 20 percet körítsenek köréjük. Talán amikor ezt vártam legjobban, akkor erre gondoltam, de valahol a megvalósítás felé útközben az írók megakadtak ezzel. Sokkal inkább egy romantikus sorozatra emlékeztetett, néha egy-egy humoros megmozdulással, mintsem komédiára. Nem voltak igazán viccesek a jelenetek, gyakran éreztem az erőltetettséget és az ötlettelenséget. A mosolygós-vigyorgós poénokon nem sikerült túllépni, és igazán élvezetes nem lett ez a szitkom.

Annak ellenére mondom mindezt, hogy kijelenthetem, hogy szerethető sorozatról van szó. Ez főleg a karaktereknek köszönhető, így a 6. részé végére már mindannyiukat meg lehetett kedvelni. A mamlasz Mike, a buta Jill, vagy csak Charlotte is tartalmaz annyit, hogy ne legyen teljesen érdektelen az egész játékidő. A színészek ehhez kellően asszisztáltak, de nem az ő hibájuk, hogy nem sikerült hozzájuk írni kreatív és vicces dialógusokat, ez alól kivétel talán a néger társkereső-alkalmazott.

Nem sajnálom, hogy nem lesz több, mint ez a 6 rész, ugyanis nem hiszem, hogy ennél tovább tudnánk lépni. Ez így önmagában kevés, nincs semmi kiemelkedő újdonság, pedig a karaktereket korrekten építették fel, nem ott van a hiba. Így nyáron nem sajnálom a rászánt időt, de ez így 5/10-nél nem több.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: