Szitkomfinálé IV.: Accidentally on Purpose – 1. évad

Szerencsés véletlen – 1. évad
(Accidentally on Purpose)

A 18 részes első, s ha jól tudom, egyetlen évadnak is vége szakadt, s úgy hiszem nem is olyan nagy baj ez. Szerethető sorozat, néha egy-egy vigyorgással, vagy nevetéssel, de nem éreztem benne azt a pluszt, ami kiemelné az átlagból. Tulajdonképpen örülök is, hogy elkaszálták, így legalább nem én tettem, hiszen nem maradtam volna meg a második évadra, lényegében azt sem tudom, hogy az elsőt miért néztem végig, ugyanis azért igen gyakran untam.

Alaptörténet szinte nincs is, Billie, az idősödő filmkritikus terhességét mutatja be, azonban a gyerek egy jóval fiatalabb sráctól van, de képbe kerülnek még a barátok szép számmal is. A sorozat története meglepő változáson esett át az évad végén, és nem vagyok benne bizonyos, hogy mit is akartak kezdeni a következő szezonban, hiszen egy gyerekkel lehet, hogy még tovább csökkent volna az élvezeti értéke. Billie terhességét nem lehet évekig húzni, meg kellett lépni a szülést is, de legalább érdekes epizódtörténetbe foglalták.

Nehéz eldönteni, hogy a gyerek vajon használt volna-e, vitt-e volna egy kis változatosságot a kissé egyhangú epizódokba, avagy nem, de ezt most már nem fogjuk megtudni. Hiányzott végig az a plusz, az a kis érdekesség a sorozatból, ami miatt szívesen néztem volna végig, így sem hétről hétre követtem, inkább csak néha unalmamba megnéztem néhány epizódot, de ezek sem tudtak annyira lekötni. Ugyan voltak benne humoros megmozdulások, vicces pillanatok, de csak az átlagos szinten, ebből a minőségből semmi nem emelte ki.

A karakterek sem sokat segítettek, noha a barátoknak adtak jobb szövegeket, de a főszereplő srác nem nagyon kapott vicces mondatokat. Amellett persze a barátok sem mindig voltak elég jók, a legjobban még a szakállas sidekick működött, de sem a néger ifjú, sem a hölgyek nem tudták állandóan szállítani a poénokat, így sokszor hosszú üresjáratokkal teltek el a percek. Bár az ex-pasi főszerkesztő alakja hozott magával mindig humoros dialógusokat, de őt meg nem szerepeltették, az évad végére szinte teljesen eltűnt.

A finálé utolsó megmozdulása, a Push It, muszáj, hogy kapjon néhány sort, hiszen legalább ez a gagyi megoldás feldobta az végső pillanatokat. A színészekre nem lehet igazán panasz, a főszereplő hölgy, Jenna Elfman megtett mindent, még ha ez kevésnek is bizonyult.  A többiek, Jon Foster, Ashley Jensen, Lennon Parham és Nicolas Wright elég segítséget nyújtottak, de még legjobb a kétszer-háromszor feltűnő Grant Show volt.

Nem tudom sajnálni a kasza miatt, már az elején sem tartogatott elég alapot egy igazán élvezetes komédiához, belesüppedt az átlagos színvonalba, nem is tudott igazán kijönni onnan. Részemről megszavazok neki egy 5/10-et, de csak a Push It kerekítette fel.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: