The Good Guys – 1×01

The Good Guys
(The Good Guys)

A nyár sok meglepetést tartogat, a legnagyobb talán a The Good Guys, ugyanis az utóbbi idők egyik legjobb akciókomédiája lehet. Hihetetlen hangulat, jól felépített karakterek, nevetséges ügyek és remek humor jellemzi, a stílus kedvelőinek mindenképpen megéri bepróbálni, amellett, hogy rengeteget lehet nevetni ennek a sorozatnak a 40 percén – reméljük, hogy a további részekre is tudja tartania a színvonalat.

Az alapszituáció a következő: van egy zsarupáros, akik kisebb ügyekkel foglalkoznak, mint egy betört ablak, vagy egy párologtató elrablása. Egyikük, az öregebb, tipikus régi zsaru-típus: hatalmas bajszával úgy áll az esetekhez, ahogy régen, a számítógépet nem ismeri, s csak azért tartják bent, mert régen egy nagy tettet vitt véghez. A fiatal szinte ellentéte, feltörekvő, viszonylag élesebb elmével, azonban senki nem kedveli az őrsön, így nem jut előrébb a karrierjében. Azonban minden kisebb ügy mögött egy nagyobb is lappang, így hőseink folyamatosan komédiába illő helyzetekbe kerülnek.

A főszereplők egymás közötti és a külső karakterekkel való dinamikája remek, folyamatosan csattannak el kisebb-nagyobb poénok, amelyek annak ellenére, hogy sokszor kilométerekről lehet látni, mégis nagyon viccesen tudnak hatni. A két főbb személyen kívül még két hölgy is van a sorozatban, amolyan állandó mellékfiguraként, akik jelenleg még nem sok vizet zavarnak, de később lehet, hogy fontosabb szerepük lesz – egyelőre csak kisebb humorforrás és némi romantikaszál.

Az egész sorozat hangulata nagyszerűre sikerült, bár ha valakinek az első percek bohóckodása nem tetszik, az ne reménykedjen másban. Az oldschool légkörhöz remekül passzol a környezet is, már csak a feltűnő géppuska-hanghatással kiegészített feliratok miatt is, de a régivágású rendőr karaktere folyamatosan ezt sugallja magából, hiszen az autója, de még a bajsza is ezt az atmoszférát adja. Az időbeli ugrások külön színesítik a történetet, ugyanis olykor megmutatják, mintegy visszatekerve az időt, hogy mi történt egy órája-napja.

Mindehhez hozzátartozik, hogy Bradley Whitford nagyszerűen játssza a régi zsarut, kvázi önmaga elviszi a hátán a műsort, még ha hozzá Colin Hanks remekül asszisztál is, de Jenny Wade és Diana Maria Riva kisebb karaktere is odateszi néha magát, így még tovább színesítve az eddigi is jó hangulatú sorozatot.

A nyári sorozatok között feltűnt a The Good Guys, amit szezonban is nagyon szívesen néznék. Remek oldschool komédia, amit jó dumák és korrekt karakterek fűszereznek, hogy a jól válogatott zenékről ne is szóljak. Jól szórakoztam, mindenképpen folytatom, remélem nem fog romlani a minősége. 8/10 a pontszám.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: