Pretty Little Liars – 1×01

Pretty Little Liars
(Pretty Little Liars)

A nyári sorozatokkal talán az a legnagyobb baj, hogy akármennyire is nem tetszenek, mégis folytatom a nézésüket, hiszen ebben az évszakban nincs túl sok sorozat (mondhatni alig van), így időtöltésre a kevésbé jók is megfelelnek. Pedig a Pretty Little Liars nem rossz a maga rejtélyességével és múltbéli titkaival, mégis, a tinisorozatos, szappanos külső nem sokat segít a szórakoztatásban.

Van egy aranyos ötös lánycsapat, azonban egy nyáron egy nagy buli után az egyik lány – Allison – titokzatosan eltűnik. Az eset megoldatlan marad, a lányok négyese felbomlik, egyikük el is utazik. Egy év elteltével visszatér, s ezzel kezdődnek el az események. Mindannyian rejtélyes üzeneteket kapnak, s elképzelhető, hogy Allison még sem halott, annak ellenére, hogy mindenki azt hitte. Azonban a múltban is lappang néhány titok, hiszen egyikük élete sem teljesen makulátlan.

Az első rész érdekesen ketté osztható, hiszen az első 10-15 perc hihetetlenül zsúfolt, mintha mindent ott akarnának bemutatni – már csak azért is, mert percenként felcsendül egy újabb popszám. A későbbiekben azonban kicsit lenyugodnak az írók, és titokzatos mesélésbe kezdenek. A rejtélyek a múltban érdekesek lehetnek, s ezeket a nézők számára korrekt flashbackekkel szeretnék bemutatni. Mindezzel együtt a jelen problémája is megoldatlan, hiszen valaki a háttérből figyeli őket, és látszólag mindent tud – az a lány azonban halott, mindenki úgy hiszi. Vagy mégsem?

Az eddigiek alapján még nagyszerű is lehetne, azonban körítik mindezt a kötelező tini-körökkel, amiktől már előre félek. A pilotban szépen felvázoltak minden későbbi kapcsolatot, és lehetséges szerelmet, feltehetőleg ebből később nagyobb adagnyi szappan lesz, mintsem azt szeretném. A sejtelmes hangulat még nem is lenne rossz, ha nem szakítanák meg olyanokkal, hogy “szerelmes vagy a nővéred pasijába”. Pedig a karakterek többségével nincs különösebb gond, klasszikus klisék, de nem is szabad mást várni.

A színészek kellemes pluszt adnak az egésznek, hiszen a főszereplő lányok szépek, a szülők pedig ismertek, így mindenkinek meg van a helye. Troian Avery Bellisario, Lucy Hale, Ashley Benson és Shay Mitchell a lányok négyese, míg felnőttként jelen van Holly Marie Combs, Chad Lowe és Laura Leighton is.

Nem lesz a későbbiekben sem jobb, úgy hiszem, de így nyáron elmegy, hiszen a tinis vonulatot kellően tudják árnyalni a titkokkal, legalábbis így elsőre. Ezzel eddig nem lesz gond, kivéve ha a későbbiekben nagyon a közhelyes tinisorozatot erőltetik. Részemről 5,5/10, s igen kétlem, hogy később javul.


2 responses to “Pretty Little Liars – 1×01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: