Szitkomfinálé II.: Rules of Engagement – 4. évad

Egy kapcsolat szabályai – 4. évad
(Rules of Engagement)

Hihetetlennek tartom, hogy a RoE négy évad után is könnyedén tudja tartani az első évad színvonalát, s ha nem is változik sok minden, ez a minőség még mindig az egyik (ha nem a) legjobb kommersz szitkommá teszi. Az epizódok szinte kivétel nélkül erősek, rengeteg jól felépített humorral, melyeken tényleg tudok nevetni, nem úgy, mint mondjuk a TBBT esetében. Az egyetlen problémám, hogy túl rövid volt az évad (ugyan jövőre nem csak midseason lesz).

Az első néhány évad alapkoncepcióján csak kicsit változtattak, hiszen még mindig klasszikus párkapcsolatos komédiáról van szó, egy idősebb házaspárral (Jeff és Audrey) és egy eljegyzett párral (Adam és Jen) a főszerepben. Hozzájuk csapódik a nőcsábász karaktere, Russel, valamint ettől az évadtól kezdve az ő asszisztense, Timmy. Utóbbi már korábban is feltűnt, azonban most kitüntetettebb szerepet kapott, legalábbis nem csak visszatérő epizódkarakterként, hanem komolyabb mellékszereplőként funkcionál.

Szinte valószerűtlen, de nem érzékelek minőségbeli, vagy humori különbséget az évadok alatt, ugyanis a 4. évaddal párhuzamosan magyarul nézem az elsőt is, de mindkettő meg tud nevettetni. Mindegyik rész alatt lehetett vigyorogni, nem is keveset, hiszen olykor majd lefordultam a székről, olyan jól eltalálják a fizikai és szituációs poénokat. Bár emiatt kicsit félek a bővített évadtól, hiszen eddig egyszer sem léptek 13 rész fölé, így kevesebb részben tudták összesűríteni a humort, így folyamatosan nagy adaghoz jutottunk, s nem biztos, hogy egy hígított szezonban is ez sikerülni fog, bár én bízok az írókban.

A karakterek között remek a dinamika, nagyszerűen játszanak együtt, bár azt azért észre lehet venni, hogy egyre inkább Jeff figurájára építenek, ami határozottan nem probléma, hiszen egyedül is képes elvinni a hátán a sorozatot. Jól felépített, cinikussággal és szarkazmussal vegyített humora kiemelkedő, állandóan szórakoztató. Adam szerepe ezzel szemben egyre butább lett, a karakterből eltűnt az értelem, más a reagálása a helyzetekre, s a többiek is máshogy viszonyulnak hozzá, de nem vagyok benen biztos, hogy ez annyira jó. Timmy-vel viszont nem voltam először kibékülve, hiszen nem nagyon juttatott poénhoz, azonban az évad előrehaladtával egyre inkább sikerült humorforrásként részt venni a történetekben, most már úgy vélem, hogy korrekten lett megalkotva a szerepe.

A színészeket már korábban is dicsértem, de most is kötelező kiemelnem Patrick Warburton alakítását, akinek köszönhetően Jeff karaktere kitűnően működik. Mély hangjával és gesztusaival együtt is ő ad a legtöbbet a szórakoztatáshoz, főleg a Russellel közös beszélgetései, melyek már csak David Spade-nek köszönhetően is adja a vigyorgás legnagyobb részét. A többiek Oliver Hudson, Megyn Price, Bianca Kajlich valamint az új Adhir Kalyan is kellően a helyükön vannak, és jól asszisztálnak Warburtonhöz.

Nem nagyon tudok mit írni, szerintem a legjobb jelenlegi kommersz szituációs komédia, s az igazság az, hogy egy rész alatt többet nevettem, mint a The Big Bang Theory egész évada alatt. Patrick Warburton, vagyis Jeff a sorozat alapja, s rá tudnak kreatívan és ötletesen építeni, melynek eredménye rengeteg jó poén és vicc. Részemről 7,5/10, meglátjuk mi lesz jövőre.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: