V – 1. évad

V – 1. évad
(V)

Az év legnagyobb csalódása a részemről, ugyanis egy remek high concept lehetőség csillogott a sorozatban, de amit a pilotban mutattak, azt utána az évadzáróig nem is nagyon sikerült felülmúlni. A karakterek többségét nem kedveltem meg, de a sztori sem annyira meggyőző, mint előre remélni lehetett. A részek többsége unalmas és érdektelen volt – egészen a fináléig, mely egy jobb 2. évadot vetít előre.

Az idegenek köztünk élnek – azonban nem olyan békések és támogatók, mint elsőre látszik. Új energiaforrást adnak a Földnek, békét és nyugalmat teremtenek, azonban a külső alatt valami nagyobb, valami gonoszabb is lappang. Kevesen vannak, akik ezt észreveszik, viszont ők végérvényesen veszélybe kerülnek. Ezt az ellenállósejtet alapítja egy pap, egy FBI-ügynök, egy terrorista és egy átállt V (Visitor), de a legfőbb kérdés csupán az, hogy van-e egyáltalán esélye az emberiségnek az idegenek ellen.

A megvalósítás lehetne izgalmas, feszes és kellően rejtélyes, de ezt nem sikerült megmutatni a nézőknek. Ehelyett folyamatosan egy helyben toporogtak, bután viselkedtek, és úgy tűnt, mintha nem tudnák, hogy mit kezdjenek az adott szituációban, és az utolsó epizódig nem is sikerült igazán felkelteni a figyelmemet. A cliffhanger előrevetítette (reményeim szerint) a jövő év izgalmait, ahol azért az események jelentősen gyorsabban fognak folyni.

Az sem éppen előnyös oldala a sorozatnak, hogy (nekem legalábbis) nem sikerült a karakterek többségét megkedvelni. Egyedül az igazságot és reményt kereső pap sikerült szimpatikusabbakra, meg esetleg a fiát féltő FBI-anyuka, de a többiek (élükön a Ty-fiúval) még a legkevésbé sem érdekelnek, ezáltal általános unalomba fulladt az évad nagy része. A félvér babás dráma nem tudott szomorúságot kelteni, bár a terrorista kettős-üzlete érdekes lehet még a későbbiek folyamában, ha jól tálalják.

Az első résznél még dicsértem a látványt és a CGI-t, de azóta sokat változott. Büdzsét csökkentettek gondolom, de főleg az űrhajón töltött részeknél nagyon rosszul mutat, már-már B-filmes (az külön fura, hogy a babát nem mutatták). A színészi oldalon változatlan a helyzet: Elizabeth Mitchell és Morena Baccarin profin hozza a női karaktereket, Laura Vandervoort eyecandy, míg Joel Gretsch, Scott Wolf vagy Mark Hildreth a férfiaknál alakítanak, de rájuk legalább nem lehet panasz.

Nem túl jó 12 részt láthattunk az első évadban, pedig sajnálom, mivel potenciál jóval több van benne. Izgalmasabb momentumokkal és jobban megírt karakterekkel sokkal jobban élvezhetnénk a következő szezont, hiszen így nem volt elég szórakoztató. A főszál nem tud nagyon érdekelni, talán pont emiatt ez maximum 6/10, de hátha majd jövőre.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: