Doktor House – 6. évad

Doktor House – 6. évad
(House)

A legújabb House évad is véget ért, mely immár a hatodik volt. Azonban végre pozitívan nyilatkozhatok, hiszen a 3. óta folyamatos hullámzást lehetett tapasztalni a sorozatnál, ugyanis a 4-nek csak az eleje, míg az 5-nek csak a vége volt jó, de a következőben már végre folyamatos színvonalat és szórakoztatást voltak képesek fenntartani, még ha az irányvonal nagyszerűsége kétséges is.

Az előző évad végén megkaptuk a régóta esedékes pillanatot, mely elég sok változást hozott a karakterek – és a sorozat –  életébe. Az új évad első része, amolyan filmként is funkcionált, és ezt az állapotot dolgozta fel, míg utána folytatódott (majdnem) minden a régi kerékvágásban. Azonban mégis megváltozott minden, hiszen House változásával az egész hangulat és a karakterek közötti légkör kicserélődött, bár nem vagyok benne bizonyos, hogy a jó irányt vette fel, mégis, az eddigi állapotok már nem uralkodhattak, ugyanis az új csapattal nem működött úgy az orvoslás, mint előtte.

Ennyi virágnyelven (de legalább spoilermentesen) írt bevezető után rátérnék a lényegre: az írók tudnak írni! Lényegében ezt eddig is tudtuk, de valahogy az előző két szériában nem mindig jött össze nekik. Az esetek unalmasak és semmilyenek voltak, s sem a hangulat, sem a karakterek közötti dinamika nem működött teljesen. Most azonban, az új atmoszféra teremtésével, kiküszöbölték ezt a problémát. Új szálakat kezdtek, új karaktereket építettek fel (nem is rosszul), és az eseteket is érdekessé tudták tenni (drogdíleres rész az évad fénypontja?).

Azonban meglepődve tapasztaltam, hogy nagyon belekezdtek a drámázásba. Folyamatosan foglalkoznak komolyabban a drámai, tragédiai vonallal, de valahogy eddig nem észleltem ezt. Az arányt sokkal inkább a komolyabb pillanatok felé tolták el, míg a komédia háttérbe szorult – természetesen nem teljesen, még mindig jelentősen jelen van (meleg House-Wilson epizód), de mindenképpen erősítették, és mind az epizódtörténetekben, mind az átívelő szálakban ez dominált, ami nem feltétlenül gond.

Probléma csupán a folytatásban merülhet fel, hiszen az évad végén meglépték a következő (4. vége óta érlelődő) momentumot, amire vártunk – kérdéses, hogy mennyire lesz szerencsés. Bevallom, hogy félek tőle, hiszen nagyszerűvé, de rémesen rosszá is válhat, de bizakodok az írókban. Mindenesetre House mellett a többiekre is koncentráltak, hiszen a Chase-Cameron páros, Wilson, 13, de még Taub (őt mondjuk kihagyhatták volna) is kapott egy-egy mellékszálat, melyet minőségien és jól dolgoztak ki.

Nekem tetszik a megváltozott sorozat, bár a drámát nem biztos, hogy annyira erőltetni kellene – még ha ez egy alapvetően drámai sorozat is. Remélem kitalálnak az írók az útvesztőből, amibe beleestek, de eddig ügyesen törik át magukat rajta. Jó momentumokkal volt teli az évad, gyenge rész nem is jut eszembe, ezért megelőlegezek egy 8,5/10-et a következő időkre előre tekintve.


2 responses to “Doktor House – 6. évad

  • Wynonna

    Nem volt végig jó az évad, viszont minden részbe beleszőttek mellékszálakat, ami miatt mégis megérte végignézni, akkor is, ha az aktuális beteg nem érdekelt annyira. Az évadzáró pedig szerintem zsenális lett, Hugh Laurie nagyot alakított.

  • Dominik

    Nekem csak a jó momentumok maradtak meg, bár igaz, hogy néhány esetre nem is nagyon emlékszek vissza. Az évadzáró engem nem nyűgözött le annyira, bár valóban remek lett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: