Nancy ül a fűben – 5. évad

Nancy ül a fűben – 5. évad
(Weeds)

A jobb napokat is megélt sorozatnak még tavaly lement az 5. évadja is, s kicsit sajnálom, hogy csak most kerítettem sort a megnézésére, mert alapvetően nem volt ez annyira rossz.  Természetesen már rég elfelejtettük az első két évad színvonalát, hiszen azóta hullámvasutazunk, mint most is, ugyanis a 13 rész alatt akadt nagyszerű, szórakoztató és élvezetes, de az igazság az, hogy untató, zavaró és kimondottan rossz is.

Nem akarok spoileresen írni, így csak annyit mondanék, hogy Nancy-t és kis csapatát ezúttal is eléri a legtöbb baj, ami megtörténhet. Ezúttal is mindenbe belekeverednek a mexikói drogmaffiától kezdve a letartóztatáson át egészen a lövöldözésig is, de sajnos nem volt minden elkövetett lépés tökéletes. Elsősorban az Estaban-szállal éreztem nagy problémákat, de folyamatosan bennem motoszkált, hogy felejtsék el végre ezt a fajta drámát, és ugorjunk a komédiára, ugyanis az előbbi teljes csőd volt, míg utóbbi mentette meg az évadot.

A drámázós nyavalygás Nancy és a mexikói körül nem találta meg azt az irányvonalat, amelyet követnie kellett volna. Erőltetik a komolyabb és ütősebb pillanatokat, de nem sikerült igazán jót írni. Maga a főszereplő karaktere lett ellenszenves az évad alatt, vagy csak egyszerűen nem jó részeket írnak neki, nem tudom, de az biztos a szememben, hogy ez így nem működik. A Pilar-rész különösen katasztrofálisan jött össze, bár megvallom, hogy a cliffhanger tetszett, és ha nem rontják el, akkor érdekesebbé tehetik a következő évadra.

Mindezek mellett ott vannak a többiek, akik elsősorban komédiázni próbálnak – vegyes sikerekkel. Andy-nek tökéletesen működik: szürreális, humoros és szórakoztató pillanatok jelzik, talán ő a legnagyobb pozitívuma jelenleg a sorozatnak. A Shane-irányvonal, ezzel az ifjúkori gengszterkedéssel és dílerkedéssel még inkább semleges szerintem, legalábbis nem mindig tudják eléggé feldobni valamivel a komédiával átszőtt drámáját, melyben nemi betegségtől tanárverésig minden előfordul.

Silas, aki talán a kedvenc karakterem, ezúttal is Douggal együtt vállalkozott, s ha bár Doug figurája nem túl szimpatikus, el kell ismerni, hogy vicces és szórakoztató dialógokat írnak neki, amivel jelentősen hozzájárul az élvezethez, hiszen a kimaradtak, élükön Celiával teljesen feleslegesek. A nő karaktere már csak szenved, s ha bár néha jó beszólásai és fellépései vannak, egyszerűen untatott és idegesített folyamatosan, de már a korábbi epizódokban is.

Talán kicsit elfáradt a sorozat, nem igazán találja a helyét Mexikóban, és ideje lenne valamivel feldobni vagy legalábbis felfrissíteni a légkört. Néhány humoros rész még kevés a teljes sikerhez, ahhoz a dramedy műfajból a drámát is szállítani kellene, de élvezetesen és jól megírtan, mely most nem igazán sikerült. Részemről egy gyengébb 6,5/10, de várom a folytatást – hátha.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: