Happy Town – 1×01 – kisváros és gyilkosságok

Happy Town – 1×01
(Happy Town)

Az idei év Harper’s Islandje? Részemről jöhet mindenképp, s valójában az első részben nem is kellett csalódnom. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy maga az epizód önmagában nem volt túl jó, azonban jó bevezető rész volt. Csupán azért mondom így, mert kellően sikerült megmutatni mindent, de olykor átfordult szájbarágásba, így nem szórakoztam mindig olyan nagyszerűen.

Van egy kisváros, név szerint Heplin. A helyiek Happy Townként (Boldog város) is emlegetik, hiszen minden nyugalmas és békés jelenleg. Nem volt ez mindig így, ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt 7 ember, akiket azóta sem találnak. A tettes személye rejtély maradt, ahogy az is, hogy miért hagyta abba az emberrablásokat. Ebbe a kisvárosi közegbe kerül a fiatal Henley, aki nem olyan ártatlan mint látszik, de a rejtélyes öregember, Merrit Grieves is tartogat még meglepetéseket.

A szokásos köröket megtaláljuk, ugyanis van itt eltitkolt tiniszerelem, sötét és rejtélyekkel teli múlt, mind a város, mind az emberek életében. Az enyhén őrült seriffen kívül boldog családokkal és széttört családokkal is találkozhatunk, de a helyi gazemberekből sincs hiány. A rejtélyeket kellően fokozzák, és az első epizódban szépen össze is kevernek mindent, hiszen folyamatosan árad felénk a megválaszolatlan kérdés vagy a váratlan fordulat. A kisvárosi, látszólag békés közeg élete felbolydul, és nem lehet tudni, hogy mikor lesz vége a gyilkolásnak.

Az információk másik típusa a bemutatkozó volt, melyből szintén akadt bőven. Szó szerint bemutattak minden szereplőt, és bevezettek minket a kisváros mindennapjaiba, de ilyen formába ez kissé erős és erőltetett volt. Viszont a céljukat elérték, ugyanis nem volt véletlenszerűen feltűnő vagy szürke szereplő, mindenkire fordítottak időt, még ha utána gyorsan belevesztek a szürkeségbe.

A körítésről nem sokat tudok mondani, hiszen a kisvárosi hangulat kellően megvan, bár nem tudom hogyan oldják meg a rejtély kibontakozásánál a problémát, hogy mindenki elhagyhatja a várost. A színészgárdával sincs gond, az egyértelműen legerősebb és legkarizmatikusabb alak Mr. Grieves, köszönhetően Sam Neillnek. Mellette Lauren German leginkább eyecandy, de a többség azért megfelel a szerepének. (Azért szép, hogy Abraham Benrubi a Men in Trees után megint vendéglátóst alakít.)

Nem mondom, hogy sikerült teljesen felfokozni a figyelmemet, a pilot után nem érzem magam kényszerítve, hogy folytassam. Valahogy túl sok volt az információ és rejtély, talán kicsit jobban eltalálhatták volna az arányt, hiszen a bemutatkozó rész meg elég unalmasra sikeredett. Folytatom, érdekelnek a kisvárosi rejtélyes gyilkosságok, de 6/10 a maximum.


3 responses to “Happy Town – 1×01 – kisváros és gyilkosságok

  • Desmond Wallace

    Nálam 5/10 a pilot. Eléggé unalmas volt, túlságosan a karakterek bemutatására mentek rá. Az epizód vége viszont kecsegtető, így maradok a folytatásra is.

  • Dominik

    Ez igaz, de feltételezem, hogy a következőkben jobban foglalkoznak a rejtéllyel, és csak a kezdés volt ilyen bemutatós.

  • sajtosrolo

    Nekem sem tetszett, szerintem nem folytatom, pedig vártam ezt a sorozatot.:(

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: