Caprica – 1×01

Caprica – 1×01
(Caprica)

Jelentem nem ismerem a Battlestar Galactica univerzumát. Így aztán kisebb kétségekkel fogtam hozzá a Caprica megtekintéséhez, ugyanis a sorozat nem más mint a BSG spinoffja, lényegében előzménysorozata. Szerencsére megtekintéséhez nem kell előismeret, így könnyen nézhető, azonban nem biztos, hogy értékelhető is. Nem volt rossz a pilot, csupán nem mindig sikerült teljesen élvezni, s több üresjárat volt benne, mint izgalom.

A sorozat jóval a BSG előtt játszódik, vagyis akkor, amikor az univerzum egy békés, virágzó hely volt. Azonban később fellázadtak a cylonok, a pusztító robotok, s ezt a folyamatot mutatja be két család életén keresztül. A Graystone család éli dúsgazdag életét, azonban a zseni lányuk nem elégszik meg életével, de egy szerencsétlen robbanás után meghal, azonban a virtuális klónja tovább él, s egy robottest lehet a megoldás. Az Adama család a Tauron bolygóról jött, de az édesanya és a lány meghal a robbanásban. A két család egymásra talál, s együtt vészelik át a tragédiát.

Dióhéjban ez lenne az alap, de ennél jóval többről van szó. Kidolgozott légkör jellemzi, hiszen olyan dolgokról is szól, mint hogy a tauroniakat lenézik a capricaiak, vagy a politeizmus ellentéte az egyistenhittel. Érződik benne, hogy vallási vagy erkölcsi kérdésekkel akar a későbbiekben foglalkozik, de nem biztos, hogy tudják kellően kiegészíteni a többivel, hiszen a másfél órás epizód alatt én bizony untam magam.

A történetet szépen kifejtették, de egy kicsit szűkebb vágás nem ártott volna, ugyanis nem tömték tele izgalmas, vagy legalábbis érdekesebb momentumokkal. Zavaró volt, hogy a karakterek többségét nem sikerült megkedvelni, egyedül Serge, a házirobot szerethető első nézésre. A gépek megalkotása után a fejlődés érdekes következményeit nem tudom, hogyan fogják kivitelezni, hiszen nem láttam igazán induló történetszálat, bár ez még csak egy bevezető epizód volt.

A kábeles csatorna meglepően jó látványt tudott biztosítani, ugyanis ha űrcsatákat nem is fogunk látni, hiszen a sorozat nem arról szól, a néha-néha előtűnő sci-fi környezetet sikerült jól kidolgozni, még ha néhányszor ki is lóg. A színészek tekintetében jó volt a választás, Alessandra Torresani, Eric Stoltz és Esai Morales elvszik a hátukon a sorozatot, főleg a hölgy, aki remekül játszik.

Kétes érzéseim vannak, hiszen nem lett rossz, egyszerűen csak nem tudta felkelteni igazán a figyelmemet, s nem igazán látom, hogy hova vezet az út. A robotok miatt izgalmas történetszálat lehet kihozni, s pont ezért maradok még néhány részt, hogy kicsit jobb képet kapjak a sorozatról. A másfél órás bevezető film számomra 6/10 pont lett.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: