Life Unexpected – 1×01

Life Unexpected – 1×01
(Life Unexpected)

A klasszikus WB-sorozatok visszatérését lehetett ettől várni, tehát az Everwood, a Gilmore Girls, a Felicity és a többi kellemes sorozat nyomában próbál járni, s ha tökéletesen nem is sikerült, mégis a jobb próbálkozások között lehet számon tartani, hiszen a jól összerakott első rész élvezetesre sikerült, kimondottan jól vezették elő a történéseket és még a karakterek is szerethetőek.

A történetben nincs túl sok bonyolultság, de nincs is rá szükség. A 16 éves Lux szülei nevelőszülőkhöz adták, s ők is különváltak az évek során (bár együtt sem voltak igazán), de most a lány függetlenedni szeretne, amihez szüksége van a szüleire. A bírónő úgy dönt, inkább a két eredeti szülő ideiglenes felügyeletére bízza a gyereket, miközben az anyának vőlegénye, az apának meg bárja és két haverja van.

A pilot folyamán nem a történetre helyezték a hangsúlyt, így főleg a végén kicsit közhelyes lett, de végig éreztem rajta egyfajta sablonosságot, de mégsem vitték mindezt túlzásba, nem lett zavaró, s ennek köszönhetően jó volt látni, ahogy beleesnek az alapszituációba. A párbeszédek terén meglepően jól szerepeltek, nem ült le az egész, és kimondottan pörögtek a dialógok, amely meglepő újdonságként hat manapság.

A karakterek szerethetőre sikerültek, s szinte rögtön meg is kedveltem mindenkit, hiszen a szülők kellően gyerekesek és őrültek, a fiatal lány  elég pörgős, humoros és üdítő figurát kapott, míg a barátok és a vőlegény teljesen megfelel az elvárásoknak, és a helyükön kellően elboldogulnak. Az érzelmeket és a drámát nagyszerűen sikerült előadni, csak a végén fordult át az egész kissé giccsbe, de még mindig nem estek át a ló túlsó oldalára.

A hangulat teljesen fiatalos és üdítő, nagyon emlékeztet a Gilmore Girls-re, s az egész légkör vidámsága és humora elviszi a hátán a sorozatot. A zenét a CW mostanság nem talál el, most sem volt éppen tökéletes. A színészek megállják a helyüket, s legalább Brittany Robertson kinéz tinédzsernek, ami szintén furcsa mostanság. Shiri Appleby és Kristoffer Polaha a szülőknek nagyszerűek, reméljük később csak javulnak.

Frissítő jellege van a sorozatnak, és a vidám, humoros légkör mellé kellő kiegészítést nyújtanak a karakterek és a párbeszédek, s mindenképpen egy szerethető sorozat keveredett ki belőle. Folytatni fogom, mert megnyerte a tetszésemet, remélem később sem adják alább a színvonalat. Az első rész nekem 8/10 pont volt.


4 responses to “Life Unexpected – 1×01

 • Desmond Wallace

  Hangulatos kis pilot volt, ezt meg kell hagyni. Tetszett.

 • Dominik

  A második rész sem rossz, megéri folytatni.

 • nyuszisz

  Sőt, a harmadik rész is egész szórakoztató 🙂

 • sajtosrolo

  Még nem láttam a 3. részt, de biztos ugyanolyan jó, mint az első kettő. Nagyon jól megfogalmaztad, ez csak egy próbálkozás, hogy visszahozza a régiek hangulatát – kicsit zavar, hogy pl. GG-hez hasonlítják, még ha hasonlít is, neeem. A GG utánozhatatlan, és egyedi, nem hasonlítható semmi máshoz, tudom, elfogult vagyok.:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: