Misfits – 1. évad

Misfits – 1. évad
(Misfits)

Nem lehet eléggé éltetni az angliai sorozatgyártást, hiszen nagyszerű alkotásokat nézhetünk folyamatosan. A Misfits könnyen lehetne az angol Heroes, de mégis, az egész annyival jobban van előadva, hogy össze sem lehet hasonlítani őket. A végén nem mondom, hogy sajnáltam, de lehet, hogy elkélt volna még néhány epizód, ugyanis a 6 részes első évad elég karcsú volt. Látszott, hogy tudták volna még fokozni, de majd csak jövőre.

Szinte hihetetlen, de ez alatt a 6 rész alatt is érdekessé tudták tenni a szereplőket. A karaktereket eléggé emberiek ahhoz, hogy érdekeljen is a sorsuk, s így az egész sorozat tetszeni fog. A történet drámaiságát is erősítik a személyek mélységét, s ahogy valami komolyabb témához nyúlnak, rögtön hihetővé is válik, s valóban elkezdek izgulni egyes alakok jövőjét illetően. Ez az, amit a legtöbb sorozat nem tudott elérni.

Amit a pilotban is hangsúlyoztam, az folyamatosan jelen volt az évad folyamán. Kitűnően találják el az arányt a különböző műfajok között. A drámát megfelelően hozzák össze a komédiával, és az átmenet megfelelően van megalkotva. Azonban ami még fontosabb, hogy mind a kettő a saját terén belül komolyan vehető. A dráma igazi mélységei érződnek, s nincsenek annyira a levegőben, mint az amerikai sorozatok többségénél.

Az epizodikusság jellemezte a sorozatot leginkább, természetesen a háttérben néhány rejtéllyel, és átívelő szállal, amit szintén remekül hoztak össze. Nem akadt meg a folyamat az epizódtörténet és a nagy szál között, és állandóan mentek mind a két oldalon a történések. Ennek ellenére az évad vége nem tekinthető lezárásnak, és nagyon állva hagyták a főbb szálakat. Kiderült Nathan képessége (én tudtam az időutazástól kezdve!), ami a végére vagyes cliffhangert hagyott maga után. Egyrészt drámai, de pont a karakter miatt enyhe komikus vonallal van fűszerezve.

A zene még mindig nagyszerű, remekül kombinálják a dalokat. A főcím önmagában is kitűnő, szerintem a legjobbak között van, legalábbis remekül felvezeti az egész sorozat hangulatát. A színészek önmagukban nem túl ismertek, de ez sem probléma, hiszen jól megoldják a feladatukat. Hihetően, és szinte valóságosak, a fiatalabb szereplők ellenére is érzékeltetni tudják a drámát.

A végére csak sajnálni tudom, hogy 6 rész készült az első évadra, mert elbírt volna még néhány hasonló minőségű epizódot. A cliffhanger így kicsit furán sikerült, főleg, hogy a fő történettel nem haladtak jelentősen előre, de majd jövőre reméljük több minden kiderül. Pontozni nehéz, mert a dráma nehezen emészthető, még ha komédiával vegyítik is, de ez a jobb-féle 8/10-et megérdemli.


2 responses to “Misfits – 1. évad

  • kiara

    Én ma fejeztem be, tegnap este kezdtem. Tényleg nagyon jó volt, és nagyon hiányzik a folytatás :)de már nem sokára kezdődik a skins. Legalább van mit várni. 🙂

  • Dominik

    Nekem a Skinsból még egy évadot pótolnom kellene 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: