Kaliforgia – 3. évad

Kaliforgia – 3. évad
(Californication)

A legjobb Californication évad? Részemről mindenképp, ugyanis nagyszerűen tanult az előző évad hiányosságaiból, és pont azokat a dolgokat hozta, amelyekre szükség volt. Rég szórakoztam már ilyen jól, s szinte kivétel nélkül, ez a 12 rész remek volt. A végét kicsit összecsapottnak éreztem, főleg a hirtelen behozott drámai szál miatt, de minden hatásvadászata ellenére kitűnően illesztették be az eddigi történetekbe. Ha a következő évad is ilyen lesz.. megnyalhatjuk a szemgolyónkat.

*Innentől spoilerek* Az az érzésem, hogy az egész évad az újításait nagyon eltalálta. Hank és a tanárkodás remek alapfelállásnak bizonyult, legalábbis a humor tekintetében rengeteg sziporkát kaphattunk. Az egész alap eléggé felfrissült, és újult erővel tudott kibontakozni. Az új történetszálakkal összeállt egésszé, s a végéig nem is esett szét.

Az új karakterek és a köztük való “játszadozás” kellő humort, s a vége felé már drámát biztosított. Becca és Karen reakciója tudta a feszzültséget és az érzelmi részt növelni. Emellett a mellékszereplők végre megfelelő részt kaptak. Tavaly rettentő módon zavart Marcy és Charlie közjátéka, idén viszont ezzel az elválással, illetve az ügynökségi kavarással, elég időt és teret kaptak, amelyek nem voltak túlzottan drámaiak. Elsősorban a humoros oldalt növelték, ami nem is gond.

A vége felé, a hármas találkozónál már látszottak gyülekezni a hullámok, és érzékeltük, hogy a humor alább lesz adva, és inkább a komolyság kerül előre. Mia visszatérést lehetett előre sejteni, már a rész elején, s ideje is volt lezárni ezt a könyv-szálat. Ilyen zárásra senki nem gondolt, bár a Rocket Mannel elég hatásvadászra sikerült. Egyértelműen az érzelmekre akartak hatni, s ez sikerült is. Végre nem happyend véget kaptunk, most ez a szomorkás befejezés elég kezdőlökést adhat a következő évadnak.

Nehéz róla bármit is írni, és elég összefüggéstelen voltam, de ennek az oka az, hogy nagyszerű évad volt. Rég nevettem ennyit, mint itt, s remekül váltogatta a drámát a humorral a sorozat. Az új karakterekkel elég felfrissülést kapott, bár érdekes volt, hogy különösebb felvezetés nélkül toppant be az évadzáró, mikor az előző részben már majdnem happy end volt. Részemről 8,5/10, kíváncsi vagyok, felül tudják-e múlni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: